today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Η ΟΝΝΕΔ κοντά στους παραγωγικούς φορείς της Φθιώτιδας

Στο νομό Φθιώτιδας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα με στόχο τη συνεχή επαφή με νέους από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, θέλοντας να συζητήσει μαζί τους τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης κάθε περιοχής.

Πρώτος προορισμός της επίσκεψης ήταν οι εγκαταστάσεις της «ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΑΕ», όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Διευθυντή του εργοστασίου Αριστοτέλη Χριστοδουλόπουλο και να παρακολουθήσουν από κοντά την παραγωγή προϊόντων συσκευασίας από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες όπως το χαρτί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα παραγωγής ανακυκλωμένων χαρτιών συσκευασίας στην Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν ως κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αξίζει να σημειώσουμε πως το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολούνται στην επιχείρηση είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Σειρά είχε το «Οινοποιείο Γκιρλέμης», όπου τους υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης Γιάννης Γκιρλέμης, μαζί με τον οποίο περιηγήθηκαν στον αμπελώνα αλλά και στο σύγχρονο οινοποιείο που διατηρεί η οικογένεια στο Πολυδένδρι Δομοκού. Τα χαρακτηριστικά της περιοχής, όπως η μορφολογία του εδάφους, ο αερισμός και η θερμοκρασία επιτρέπουν την καλλιέργεια τόσο ελληνικών όσο και ξένων ποικιλιών σταφυλιών ενώ στόχο αποτελεί η επισκεψιμότητα του κτήματος με συμμετοχικό αγροτουρισμό αλλά και η ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών στη διεθνή αγορά. Με δέκα διαφορετικές ποικιλίες κρασιού, το «Οινοποιείο Γκιρλέμης» προμηθεύει καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στοχεύει σύντομα και στην εξαγωγή των προϊόντων.

Με αφορμή την καμπάνια της ΟΝΝΕΔ «Παράγουμε το μέλλον» για τον πρωτογενή τομέα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκαν με τον κτηνοτρόφο Αναστάσιο Καστανά, ο οποίος διαθέτει κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής πρόβειου βιολογικού γάλακτος και κρέατος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για τις δυσκολίες που συνάντησε ο νέος αγρότης στην προσπάθεια του να εξελίξει την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά και για την σπουδαία συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με το δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμη Καραΐσκο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Τζούφλα, κατά την οποία συνομιλώντας για το νέο εκλογικό νόμο αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και το ρυθμό εμβολιασμού των δημοτών.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νομό Φθιώτιδας, ο Παύλος Μαρινάκης και τα στελέχη της Οργάνωσης πραγματοποίησαν μια συνάντηση με τον πρόεδρο Σπύρο Κωσταρά και στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ του νομού μιλώντας για τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις μεγάλες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα επόμενα βήματα.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δήλωσή του: «Κάθε επίσκεψη στην περιφέρεια μας γεμίζει αισιοδοξία, καθώς συναντούμε συνεχώς ανθρώπους που νοιάζονται για τον τόπο τους και ξεχωρίζουν μέσα από τη δουλειά τους. Η πολιτική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αυτούς τους ανθρώπους στο επίκεντρο και ελπίζουμε πως σύντομα τα ποσοστά εμβολιασμού θα αυξηθούν τόσο ώστε θα μας επιτρέψουν να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας τη δοκιμασία της πανδημίας και να προχωρήσουμε με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030».

Στην επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο νομό Φθιώτιδας συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιος Κορομηλάς, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Φθιώτιδας Ανδρέας Κουτσούκος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και αναπληρωτής Υπεύθυνος Έρευνας και Καινοτομίας Παναγιώτης Γκανάς, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. ΟΝΝΕΔ Λαμίας Νικόλαος Ροζής, ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λαμίας Φώτης Γώγουλος, ο Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Λαμίας Ευθύμιος Κασσαράς, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καμένων Βούρλων Αναστάσιος Καστανάς,, καθώς ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λοκρίδας Αναστάσιος Μπερέτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ