today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κυρίαρχη η ΝΔ στο μέσο της κυβερνητικής θητείας. Του Θεόδωρου Καράογλου

Με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 παρακολουθώ τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την πολιτική κυριαρχία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο μέσο της κυβερνητικής θητείας.

Στο χρονικό σημείο που στη μεταπολιτευτική Ελλάδα κάθε Κυβέρνηση βρισκόταν σε φάση καμπής, η σημερινή όχι απλά συντηρεί τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας αλλά απολαμβάνει μια αξιοπρόσεκτη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Προσωπικά δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση ούτε θεωρώ ότι πρόκειται για κάποιο πολιτικό… παράδοξο. Το αντίθετο θα έλεγα, δεδομένου ότι η παρούσα Κυβέρνηση είναι συνώνυμο της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας.

*Γράφει ο κ. Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Δεν είναι μόνο ότι επανέφερε στην πατρίδα μας την πολιτική σταθερότητα, αλλά οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να δώσει πίσω στην πολιτική τη χαμένη της αξιοπιστία, καθιστώντας σαφές πως όταν πορεύεσαι με αρχές και αξίες, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η πολιτική που ασκείται στη χώρα είναι ανθρωποκεντρική και το κυβερνητικό μας σχέδιο ήταν και παραμένει ρεαλιστικό, δίχως αυταπάτες και υπερφίαλα λόγια.

Δεσμευτήκαμε πως θα μειώσουμε τους φόρους και το κάναμε πράξη. Μιλήσαμε για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους και καταφέραμε ο πολίτης να το εμπιστευθεί ξανά, έχοντας προηγουμένως καταργήσει τις ουρές στα γκισέ των δημόσιων υπηρεσιών. Παράλληλα σταθήκαμε στις σημαντικές παρεμβάσεις που είχε ανάγκη η υγεία και η παιδεία προχωρώντας στην έμπρακτη ενίσχυσή τους, ενώ αναβαθμίσαμε το ρόλο της χώρας μας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ακόμα και όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έκτακτες και πρωτοφανείς καταστάσεις, όπως για παράδειγμα η προσπάθεια εισβολής μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο ή με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, ενεργήσαμε βάσει σχεδίου και στρατηγικής, γεγονός που επέτρεψε την καλύτερη δυνατή διαχείριση και των δυο περιστατικών.

Σήμερα οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί σχεδόν 90% χάρη στη συχνότητα των χερσαίων και θαλάσσιων περιπολιών, ενώ στο υγειονομικό πεδίο τριπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, έγιναν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επεκτάθηκε η τηλεργασία και εκπονείται με επιτυχία η εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία» καθώς προχωρά με ταχείς ρυθμούς παρά το υγειονομικό σαμποτάζ που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία στάθηκε για πολλοστή φορά κατώτερη των περιστάσεων.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πριμοδοτούσε τον λαϊκισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθετε τις βάσεις της σύγχρονης Ελλάδας και υλοποιούσε ένα από τα πλέον επιτυχημένα εμβολιαστικά προγράμματα στην Ευρώπη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως περισσότεροι από 4 εκατομμύρια συμπατριώτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, κάτι που κατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή προτάσσουμε ως απόλυτη προτεραιότητα την επανεκκίνηση του τουρισμού με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην ασφάλεια πολιτών και τουριστών.

Η Ελλάδα καταξιώνεται διεθνώς και η αναγνώριση των επιτυχημένων κυβερνητικών χειρισμών υπερβαίνει τα κομματικά όρια, διότι όλοι παραδέχονται πως η ελληνική κυβέρνηση έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Το ίδιο έπραξε και σε ό,τι αφορά την οικονομία, η  οποία βαδίζει στο δρόμο της γρήγορης ανάκαμψης με «όπλο» τα 59 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, η πρώτη εκταμίευση των οποίων ξεκινά άμεσα.

Με την πολύτιμη αυτή αρωγή οικοδομούμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Την Ελλάδα της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας.

Η επόμενη διετία -και αυτό αποτελεί σαφέστατη δέσμευση- θα είναι ακόμα πιο δυναμική, έχοντας ως σημείο αναφοράς το μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους σε μια σύγχρονη Πολιτεία.

*Ο κ. Θεόδωρος Γ. Καράογλου είναι Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ