today-is-a-good-day
19 C
Athens

Γαλλία: Σύσταση να αποφεύγονται οι διακοπές σε Ισπανία και Πορτογαλία

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον συνιστά στους Γάλλους να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία για τις θερινές διακοπές τους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από την διάδοση της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Δέλτα της Covid-19.

«Σε όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει τις διακοπές τους λέω να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία ως προορισμούς. Είναι μία συμβουλή για προσοχή, μία σύσταση», είπε.

«Η μετακίνηση προς την Ισπανία και την Πορτογαλία και προς οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη εξακολουθεί να επιτρέπεται… Απευθύνουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την Πορτογαλία και την Καταλονία που έχουν πληγεί σφοδρά από την παραλλαγή Δέλτα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο δίκτυο France 2 TV.

Το υπουργείο Υγείας στην Ισπανίας προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ότι σοβαρά περιστατικά της Covid-19 μπορούν να εκδηλωθούν και στους νέους και ζήτησε την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των ρυθμών διάδοσης της επιδημίας που έχουν υπερδιπλασιασθεί σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται μεταξύ των ανεμβολίαστων νέων.

Σε μία προσπάθεια να ελέγξει την επιδημία, η Καταλονία αποφάσισε το κλείσιμο των νάιτ κλαμπ από αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το άνοιγμά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ