today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ε.Ε.-Ελβετία: Αμοιβαία αναγνώριση των υγειονομικών πιστοποιητικών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελβετία συμφώνησαν να αναγνωρίζουν από αύριο, Παρασκευή 9 Ιουλίου, τα ψηφιακά πιστοποιητικά η μία της άλλης ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια ελβετών πολιτών μέσα στην ΕΕ, καθώς και τα ταξίδια από την ΕΕ στην Ελβετία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως τα πιστοποιητικά, που εκδίδονται από την Ελβετία, θα θεωρούνται ισότιμα με το πιστοποιητικό Covid της ΕΕ, το οποίο καθιερώθηκε την 1η Ιουλίου για να βοηθήσει τους πολίτες να ταξιδεύουν πιο ελεύθερα στην 27μελή Ένωση, καθώς και να διευκολύνει το άνοιγμα στον θερινό τουρισμό.

Ταυτόχρονα η Ελβετία θα δέχεται το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid της ΕΕ για τα ταξίδια στην Ελβετία, ανέφερε η Κομισιόν σε δήλωσή της.

Προς το παρόν, οι 27 χώρες της ΕΕ, καθώς και η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία συνδέονται με αυτό το κοινό σύστημα του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid. Το εν λόγω πιστοποιητικό, το οποίο μπορεί να υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή σε smartphone ή σε έντυπο, παίρνει τη μορφή ενός κωδικού QR που δείχνει αν ο ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, αν έχει λάβει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή αν έχει ανοσία λόγω πρόσφατης ανάρρωσης από μόλυνση με Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ