today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

ΥΠΕΘΑ: Εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή πατρίδα με σταθερότητα, ανάπτυξη και πραγματική ευημερία

«Μετά την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019, η Νέα Δημοκρατία είχε να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Έπρεπε να σταθεί με σοβαρότητα και ειλικρίνεια απέναντι στον Ελληνικό Λαό, να πείσει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων. Πρώτος απ’ όλους μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παράδειγμα να εργαστούμε και να οικοδομήσουμε μια ισχυρή Πατρίδα, τιμώντας την καθαρή και ισχυρή εντολή που έδωσε ο λαός στη Νέα Δημοκρατία». Αυτο τονίζει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στην ενημερωτική ιστοσελίδα newsbomb.gr ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Σ’ αυτό το πλαίσιο», προσθέτει, «εργαζόμαστε σκληρά, καθημερινά, αταλάντευτα στο στόχο μας να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την πραγματική ευημερία». «Για να υλοποιηθεί αυτός ο αντικειμενικός σκοπός απαιτείται πρωτίστως η βασική συνθήκη ειρήνης, ασφαλείας και σταθερότητας μέσα από ένα ισχυρό μηχανισμό αποτροπής κάθε απειλής. Αυτή είναι και η αποστολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας καθημερινώς, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα με την αμέριστη στήριξη της στρατιωτικής ηγεσίας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των οπλιτών» υπογραμμίζει ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Εξάλλου, σε δεύτερο άρθρο του στην ενημερωτική ιστοσελίδα manifesto.gr, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισημαίνει ότι «από το καλοκαίρι του 2019 ως σήμερα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα, ο καθένας από τη θέση που έχει επιλέξει να τον τοποθετήσει ο πρωθυπουργός». «Η κυβέρνηση», συμπληρώνει, «αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις στα εθνικά θέματα. Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, η εντατική προσπάθεια οικοδόμησης και ενίσχυσης συμμαχιών, στο πλαίσιο της αμυντικής διπλωματίας συμβαδίζει με την επαύξηση της αμυντικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω ενός προσεκτικά σχεδιασμένου και προτεραιοποιημένου προγραμματισμού».

«Εκπονήσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο, απολύτως μελετημένο και ρεαλιστικό σχέδιο αμυντικής θωράκισης της χώρας» αναφέρει και προσθέτει: «Ήδη σε μερικές ημέρες τα πρώτα νέα μαχητικά αεροσκάφη “Rafale” θα παραληφθούν από την Πολεμική Αεροπορία, προχωρεί ο εκσυγχρονισμός των F-16 στην κατηγορία “Viper”, παραλαμβάνεται σύγχρονο στρατιωτικό υλικό και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με την ενδιάμεση λύση και τη φρεγάτα πολλαπλών ρόλων για το Πολεμικό Ναυτικό».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη της Μεταπολίτευσης που στο μέσον της τετραετίας δεν μετρά απώλειες. Μετρά επιτυχίες διότι η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της και αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Και αναγνωρίζεται σήμερα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη γειτονιά μας» καταλήγει στο άρθρο του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ