today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Το Ελληνοαυστραλιανό επιχειρηματικό λόμπι και ο ΥΦΥΠΕΞ Κ.Βλάσης

Το διαδικτυακό meeting και η σύσφιξη δεσμών με την Ελλάδα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αυστραλίας. Πιο συγκεκριμένα διακεκριμένες επιχειρηματικές προσωπικότητες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν καθώς και να θέσουν τα ερωτήματά τους στον Υφυπουργό σε μία συζήτηση εφ όλης της ύλης σχετικά με την χάραξη της κεντρικής πολιτικής από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Υφυπουργός τονίζοντας πως τα μέλη του Επιμελητηρίου αποτελούν τους καλύτερους άτυπους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό εξέφρασε την επιθυμία του Πρωθυπουργού για την ενίσχυση των δεσμών της Ομογένειας με την Πατρίδα και επί της ουσίας συμμετοχής τους στα τεκταινόμενα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός μίλησε για την ιστορική δράση της Ομογένειας υπέρ της Πατρίδας, την εγκαθίδρυση εκατέρωθεν επικοινωνίας με τους απόδημους τρίτης και τέταρτης γενιάς καθώς και για το θέμα της πολιτικής συμμετοχής τους μέσω της ψήφου. Ακόμα, αναφέρθηκε στην Ελληνική Εκκλησία και τον ενωτικό χαρακτήρα της στις δύο ηπείρους μέσω των εκπροσώπων της.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Πολιτείας για τον ορισμό εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Διασποράς καθώς και στον εορτασμό των 200 ετών της εθνικής επετείου μας. «Κοιτάζοντας πίσω το ένδοξο παρελθόν μας που ταυτοχρόνως αντανακλά σε ένα φωτεινό και δημιουργικό μέλλον για τη χώρα μας. Η ιστορία του ελληνικού έθνους μετρά χιλιάδες χρόνια επιτευγμάτων, που μας υπενθυμίζουν το τι η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι ικανοί να καταφέρουν.» εξήρε ο Υφυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ