today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Τι συμβαίνει με τους 35 μετανάστες στα Αντικύθηρα;

«Τί συμβαίνει στα Αντικύθηρα;» τιτλοφορείται η κοινή δήλωση των τομεαρχών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, Μετανάστευσης & Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται:

«Την Κυριακή το απόγευμα έγινε γνωστό από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ότι στα Αντικύθηρα εμφανίστηκαν -χωρίς να είναι γνωστό ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί- περίπου τριάντα πέντε (35) πρόσφυγες-μετανάστες που αναζητούσαν καταφύγιο εκεί. Έκτοτε και παρά τα ερωτήματα που έγιναν από πολλές πλευρές, καμία κυβερνητική ανακοίνωση δεν εκδόθηκε.

Την επόμενη μέρα κατέφθασαν στα Αντικύθηρα έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ακόμα και το ΠΑΘ 090 «Νήσος Γαύδος». Οι 35 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τέταρτη μέρα σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ή από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, αλλά αντίθετα, όλες οι προσπάθειες που έγιναν για ενημέρωση από δημοσιογράφους και πολίτες, συνάντησαν «τείχος». Οι παραπάνω πληροφορίες είναι απολύτως διασταυρωμένες και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.

Γεννάται επομένως το ερώτημα: τί πραγματικά συνέβη και συμβαίνει στα Αντικύθηρα και γιατί η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, ο Υπουργός και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σιωπούν; Τί έχουν να κρύψουν;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ