today-is-a-good-day
19 C
Athens

CDC: Η παραλλαγή Δέλτα είναι ήδη κυρίαρχη στις ΗΠΑ

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού είναι ήδη η κυρίαρχη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μοντελοποίηση δεδομένων που καταρτίζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού υγείας, η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού έγινε κυρίαρχη στη χώρα μέσα στις δύο εβδομάδες που έληξαν στις 3 Ιουλίου, με το 51,7% των κρουσμάτων να συνδέονται με την παραλλαγή αυτή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Το ποσοστό των κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Άλφα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, και ήταν η κυρίαρχη στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής, μειώθηκε στο 28,7%.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος του SARS-CoV-2 σε πολλές χώρες, μεταδίδεται ευκολότερα συγκριτικά με πρωτύτερα στελέχη του ιού και μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερες μορφές ασθένειας, ειδικά στους νέους. Έχει πλέον εντοπιστεί σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενθάρρυνε τους Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της Covid-19, να το κάνουν για να προστατευθούν από την ευρέως διαδεδομένη, εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή.

Μέχρι στιγμής, τα αρχικά δεδομένα έχουν δείξει ότι τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό έναντι της παραλλαγής Δέλτα, με τη συγκέντρωση αντισωμάτων εξουδετέρωσης να είναι σχετικά μειωμένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ