today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Το νέο Subaru Outback αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των σημερινών οδηγών

Ήταν το 1995 όταν πρωτοκυκλοφόρησε το νέο Subaru Outback. Σήμερα βρίσκεται στην έκτη γενιά του και αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των σημερινών πελατών, που θέλουν να οδηγούν ένα αξιόπιστο, ανθεκτικό αυτοκίνητο που έχει προτεραιότητα την ασφάλεια τόσο των επιβατών του όσο και των ανθρώπων γύρω του.

Σε αυτό το αυτοκίνητο συνδυάζονται αρμονικά η υψηλή οδηγική ικανότητα και η ευελιξία, η ενεργητική και η παθητική ασφάλεια, ενώ διαθέτει τεχνολογίες αιχμής με μια σύγχρονη εξωτερική εικόνα.

Οι γραμμές που τρέχουν κατά μήκος των θυρών και φτάνουν στις γραμμές της πίσω αεροτομής δημιουργούν μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση. Η πλαϊνή σχεδίαση σε συνδυασμό με τις έντονες καμάρες των τροχών δημιουργεί την αίσθηση του «σκληροτράχηλου», ενώ οι γραμμές του αμαξώματος δίνουν μια αίσθηση τρισδιάστατου χαρακτήρα.

Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου αυξήθηκαν σε σχέση με τον προκάτοχό του. Έτσι, το μήκος έχει αυξηθεί κατά 50 χιλιοστά(από 4.820 σε 4.870 χιλ) προσφέροντας όφελος στον εσωτερικό χώρο και στον χώρο αποσκευών. Η ευρυχωρία πίσω έχει βελτιωθεί επιπλέον, με τον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 6 χιλιοστά. Επίσης, στο πλάτος ο χώρος έχει αυξηθεί κατά 35 χιλιοστά γεγονός που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο χώρο για τους ώμους των εμπρός επιβατών.

Εξετάζοντας τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, η απόσταση από το έδαφος έφθασε τα 21,3 εκατοστά, γεγονός που δίνει στο μοντέλο πολλά περιθώρια σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η γωνία προσέγγισης αυξήθηκε κατά σχεδόν μία μοίρα (από 18,8 ° σε 19,7 ° ), η γωνία ράμπας από 20,3 ° σε 21 ° , ενώ η γωνία αναχώρησης παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη, παρά το μεγαλύτερο μήκος του πίσω μέρους του αυτοκινήτου. Το πορτ-μπαγκάζ είναι εξοπλισμένο με νέα, hands-free τεχνολογία ανοίγματος και είναι 561 λίτρα.

Στο εσωτερικό οι επιβάτες νιώθουν απόλυτα άνετα και απολαμβάνουν την μετακίνηση ή το ταξίδι τους. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ανασχεδιασμένος και χαρακτηρίζεται από μια νέα μεγάλη και κάθετη οθόνη αφής 11,6 ιντσών, από την οποία μπορεί να ελεγχθεί μια ποικιλία λειτουργιών. Οι οριζόντιες γραμμές του ταμπλό και το διευρυμένο παρμπρίζ τονίζουν την αίσθηση ευρυχωρίας και ασφάλειας στο εσωτερικό. Επίσης, υλικά υψηλής ποιότητας κάνουν το σαλόνι του νέου Outback όχι μόνο όμορφο αλλά και ταυτόχρονα ανθεκτικό, ώστε να διατηρήσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το νέο Outback «φοράει» τον βενζινοκινητήρα FB25 των 2.5 λίτρων, με βελτιωμένο το 90% των μερών του. Αποδίδει 169 ίππους και διαθέτει ροπή 252Νm, ικανό να κινήσει γρήγορα το μοντέλο, ενώ πληροί τα πρότυπα Euro 6d-ISC-FCM. Επίσης, έχει αναπτυχθεί μια συγκεκριμένη έκδοση κιβωτίου CVT Linear tronic TR 58 για την καλύτερη προσαρμογή του στο νέο Outback. Σε συνδυασμό με το Subaru Symmetrical AWD, το Active Torque Split έχει ως στόχο τη βέλτιστη κατανομή της ροπής κίνησης μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα ανάλογα με την πρόσφυση. Το σύστημα X-MODE συμβάλλει στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη οδήγηση σε ιδιαίτερα δύσκολες επιφάνειες.

Το μοντέλο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και η τιμή του ξεκινάει από 57.750 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ