today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ν.Δένδιας: Δεν είναι à la carte επιλογή ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας

Το μήνυμα πως η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεθνή νομιμότητα, καταδικάζει πάντα τους παραβάτες της και ζητάει σαφώς από όλους να εναρμονίσουν τις θέσεις τους με την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέπεμψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο «Ukraine.30». Υπογράμμισε πως έχει εκφράσει ξεκάθαρα την καταρχήν αυτή θέση της σε όλα τα διεθνή φόρα στα οποία συμμετέχει, σημειώνοντας πως υιοθετεί αυτήν την προσέγγιση σε όλες τις περιπτώσεις.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την ίδια προσέγγιση στην περίπτωση των επίμονων παράνομων και επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή. «Για εμάς τους Έλληνες, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, παραμένει ο βασικός πυλώνας της εξωτερικής μας πολιτικής αρχών» κατέστησε σαφές και διαμήνυσε πως δεν είναι μια à la carte επιλογή.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε πως «πιστεύουμε σταθερά ότι ένα κοινό σύνολο κανόνων, από κοινού για όλους, είναι η μόνη βάση για ειρήνη και σταθερότητα» και σημείωσε ότι μια κατά περίπτωση θέση είναι πάντα μια πολύ μεγάλη παγίδα. «Μπορεί να έχει κάποια βραχυπρόθεσμα μικρά πλεονεκτήματα, αλλά έχει συγκεκριμένες μακροπρόθεσμες απώλειες» ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ