today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Παρουσία ΥΦΥΠΕΞ στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Κύπρου

Παρουσία του Υφυπουργού κ. Κώστα Βλάση τιμήθηκαν στο Παρίσι οι πεσόντες της Κύπρου. Η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τελέστηκαν στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου.

Συνεχίζοντας το αυστηρό πρόγραμμα επισκέψεων στις ελληνικές κοινότητες  ανά την υφήλιο ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης βρέθηκε για λίγες μέρες στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Έχοντας ως κατευθυντήρια γραμμή αυτή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υφυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων, πανεπιστημιακών αλλά και φιλελλήνων συζητώντας θέματα που άπτονται της διαβίωσης τους στη Γαλλία καθώς και της ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου.

Σήμερα, μάλιστα, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, καθώς και το μνημόσυνο για τους πεσόντες της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου παρουσία του πατριαρχικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας Θεοφιλέστατου Μητροπολίτη Ρηγίου κ.κ. Ειρηναίου. Ο Υφυπουργός κ. Κώστας Βλάσης απηύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας την ελληνική Πολιτεία και τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της τουρκικής εισβολής.

Η δραστηριότητα του κ. Κώστα Βλάση στη Γαλλία είναι ήδη πλούσια, ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφθεί την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Unesco και την επικεφαλής Πρέσβη κα Διαμαντοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ