today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

ΜέΡΑ 25-DiEM25: Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Ευρώπη για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ

Κινητοποιήσεις με αίτημα την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ πραγματοποίησαν σήμερα μέλη και φίλοι του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 Ελλάδος στην Αθήνα έξω από την Βρετανική Πρεσβεία και την ΕΣΗΕΑ, αλλά και έξω από τα Βρετανικά Προξενεία της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στο Βερολίνο, τη Μπρατισλάβα, τη Λισαβόνα, το Βίλνιους και φυσικά έξω από τη Φυλακή του Μπέλμαρς -όπου κρατείται ο Τζούλιαν Ασάνζ- στο Λονδίνο.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας το παρών έδωσε η βουλευτής Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης, και πλήθος στελεχών του ΜέΡΑ25 και της Νεολαίας του κόμματος, καθώς και μελών από τις Οργανώσεις Βάσης της Αττικής. Μέλη του ΜέΡΑ25 θυροκόλλησαν το ψήφισμα του DiEM25 Ελλάδας στην είσοδο της Βρετανικής Πρεσβείας, ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την ΕΣΗΕΑ, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε σχετική θυροκόλληση.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 50α γενέθλια του Ασάνζ, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του DiEM25 και ιδρυτής των Wikileaks. Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 τονίζεται ότι «ως ΜέΡΑ25 και ως DiEM25 Ελλάδος απαιτούμε να σταματήσει το βασανιστήριο της απομόνωσης του Ασάνζ, να αποσυρθεί η άθλια δίωξη του Τζούλιαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να απελευθερωθεί άμεσα από τις βρετανικές φυλακές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ