today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Φυλάκιση 30 μηνών στη γυναίκα που έκρυβε τον Παππά

Σε φυλάκιση 30 μηνών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η 52χρονη γυναίκα στο σπίτι της οποίας στου Ζωγράφου συνελήφθη χθες το βράδυ ο καταζητούμενος, φυγόποινος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό, έδωσε ωστόσο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση της κατηγορουμένης για υπόθαλψη εγκληματία, ορίζοντας ότι οι 3 μήνες από την ποινή που της επιβλήθηκε θα είναι εκτιτέοι. Έτσι η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

Η γυναίκα είπε στο δικαστήριο πως ο Χρήστος Παππάς δεν έμενε στο σπίτι της και πως χθες ήταν η πρώτη φορά που την επισκέφθηκε από όταν καταδικάστηκε και ότι δεν σκέφθηκε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Όπως ανέφερε απολογούμενη: «Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι».

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη: «Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις Αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις Αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του».

Στην ερώτηση της Έδρας αν θεώρησε πως θα κινδύνευε σε περίπτωση που ειδοποιούσε τις Αρχές , η 52χρονη απάντησε: «Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια».

-Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις Αρχές;

-Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι, έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια.

Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα.

Στην πρόταση του ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 52χρονης ομοϊδεάτισσας του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης , χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Όπως είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, «η υπόθαλψη, ακόμα και εάν επρόκειτο για μικρό διάστημα παραμονής, τελέστηκε. Η εισαγγελική έδρα δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της εθιμοτυπικής επίσκεψης. Η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη».

Οι αστυνομικοί που οι καταθέσεις τους αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, αναφέρουν πως «στις 8 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην Αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη “κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής”. Έτσι μετέβησαν στη διεύθυνση που υποδείχθηκε από την καταγγελία και εντόπισαν τον υπαρχηγό του ναζιστικού μορφώματος. Στο σπίτι εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, για τα οποία η κατηγορουμένη δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα , τα οποία έγραφαν: “ΔΧΠ σ´αγαπάω”, “Σ’αγαπάω, αδέκαστος”, “Σ’αγαπάω, πατήρ” και “Δάσκαλος”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ