today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Α.Τζιτζικώστας: Το ΥΠΠΟΑ διαβεβαιώνει ότι το έργο στην Αμφίπολη θα ολοκληρωθεί το 2022

Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με τις οποίες το έργο στην Αμφίπολη θα ολοκληρωθεί το 2022 μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή σχετική τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστου Παπαστεργίου. «Τα λόγια της υπουργού με διαβεβαιώνουν και σε προσωπικό επίπεδο ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και θα επιταχυνθούν οι εργασίες, προκειμένου ο στόχος που είχε αρχικά τεθεί για το ‘22 να επιτευχθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Για το σχόλιο του κ. Παπαστεργίου πως «υπήρξε προφορική δέσμευση του περιφερειάρχη ότι το 2021 θα ήταν επισκέψιμο το έργο» ο Περιφερειάρχης απάντησε: «ποτέ δεν είπα ότι το ‘21 θα είναι επισκέψιμο το μνημείο της Αμφίπολης. Ανέκαθεν έλεγα ότι το ‘22 μας έχουν καθορίσει οι υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού την ημερομηνία που θα ανοίξει το μνημείο». Σχετικά με τις αναφορές για καθυστερήσεις στο έργο, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι «οι πληρωμές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνονται απολύτως στην ώρα τους».

Εξάλλου ο Περιφερειάρχης δήλωσε θετικός στην πρόταση του κ. Παπαστεργίου για την εξέταση σκέψεων και δημιουργικών προτάσεων ώστε να γίνει ακόμη καλύτερος ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για το νέο ΕΣΠΑ και το ταμείο ανάκαμψης.

Εγκρίθηκε η λογοδοσία της Οικονομικής Επιτροπής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη σημερινή ειδική, μονοθεματική συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ενέκρινε τη λογοδοσία της Οικονομικής Επιτροπής με την υποβολή σχετικής έκθεσης πεπραγμένων για το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αθηνά Αηδονά, ανέφερε ότι για το 2020 η οικονομική επιτροπή συγκάλεσε 58 συνεδριάσεις και έλαβε 1701 αποφάσεις ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 συγκάλεσε 26 συνεδριάσεις και έλαβε 687 αποφάσεις. Στις αποφάσεις του 2020 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συντηρήσεις του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, αντιπλημμυρικά έργα, αποκαταστάσεις οδών, έργα μεταφοράς μαθητών, αναβαθμίσεις εξοπλισμού νοσοκομείων, εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και κατακυρώσεις έργων, προμηθειών, εργασιών και υπηρεσιών.

Στις αποφάσεις του 2021 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, έργα στο οδικό δίκτυο, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις ζημιών στο δίκτυο φωτεινής σηματοδότησης, συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και οδοσήμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, προμήθεια ολοκληρωμένου αυτόνομου συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών για τη δασική περιοχή του Σέιχ Σου, αποκατάσταση κατολίσθησης πρανούς στην περιοχή του Τριλόφου, επεμβάσεις και συντήρηση δικτύου ομβρίων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προμήθεια εργαστηριακών υλικών για την κάλυψη διαγνωστικών αναγκών για δομές φροντίδας ΑΜΕΑ και καθαρισμοί ρεμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ