today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Ζ.Ζάεφ: Το θετικότερο που ανακοίνωσα ήταν η συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας

Την άποψη ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια απέδειξαν ότι μπορούν να βρουν λύσεις σε σύνθετα και δύσκολα προβλήματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό πάνελ του πρώτου “Prespa Forum Dialogue” (Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών) που διεξάγεται στην πόλη Οχρίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της χώρας του, είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να ανακοινώσει «θετικές» ειδήσεις, όμως η πιο θετική -ίσως- είδηση ήταν όταν ανακοίνωσε στο λαό της χώρας του την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Επίσης σημείωσε ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας άνοιξε ο δρόμος για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, η οποία τον Μάρτιο του 2020 έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο πάνελ μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια, Αλί Αχμέτι, ο επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών είχε συνάντηση και με τον Φίλιπ Ρίκερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ