today-is-a-good-day
19 C
Athens

Φ.Γεννηματά: Είναι κρίσιμο να έχουμε τα ναυπηγεία ζωντανά, ενεργά, με μέλλον και προοπτική

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε ότι θα επιμείνει να πιέζει τη κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθεί με διαφάνεια ο διαγωνισμός που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

«Δεν έχει κάνει τίποτα η κυβέρνηση, ενώ το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, για να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας. Μπορούσε να το έχει κάνει, έχει ξαναγίνει. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διασφαλίσει τα εργασιακά σας δικαιώματα. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να δοθούν οι οφειλές, ενώ υπάρχουν οι δικαστικές αποφάσεις και ο δρόμος έχει ανοίξει και μπορούσε να έχει πιέσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να καλύψει την ασφαλιστική σας κάλυψη για το 18μηνο που ήταν εκ περιτροπής η εργασία σας», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε την αξία των ναυπηγείων, τη συμβολή που μπορεί να έχουν στην ανάπτυξη και την οικονομία, στην προστασία των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων.

«Η τεράστια συμβολή που μπορεί να έχουν στην αμυντική μας βιομηχανία σε μία κρίσιμη στιγμή με όλη αυτή την επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Είναι κρίσιμο να έχουμε τα ναυπηγεία ζωντανά, ενεργά, δημιουργικά, με μέλλον και προοπτική. Και μάλιστα τώρα που φτάνουμε πάρα πολύ κοντά στην άρση του περιορισμού ναυπήγησης εμπορικών πλοίων. Όταν φτάσουμε σε αυτήν τη φάση θα εκτοξευθεί, θα πολλαπλασιαστεί η αξία των ναυπηγείων και μαζί η δουλειά σας και η τεχνογνωσία σας. Είναι κρίμα, λοιπόν, να ξεπουληθούν όλα, ως οικόπεδα, να βρεθείτε στον δρόμο, ενώ υπάρχει αυτή η τεράστια δυναμική και προοπτική και μπορείτε να συμβάλετε με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας σημαντικά στην πορεία της χώρας, σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι θα καταθέσει προσωπικά ερώτηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό -ως μέγιστο μέσο πίεσης- «για να πάρουμε απαντήσεις και δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την προοπτική των ναυπηγείων, για την προοπτική της εξασφάλισης των θέσεών σας, των δεδουλευμένων σας και όλων όσων δικαιούστε και οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί και να διασφαλίσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ