Α.Λοβέρδος και Χ.Παπαδημητρίου υπέρ του Στ.Παπασταύρου από τη Βουλή

ΑΠΕ

Tο θέμα της πολιτικής δικαστικής ταλαιπωρίας του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου έθεσαν παρενθετικά στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, οι βουλευτές, Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ και Χαράλαμπος Παπαδημητρίου της ΝΔ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηριστικά ανέφερε πως «οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έγιναν με τον θόρυβο γύρω από τις λεγόμενες «διώξεις κατά Στ. Παπασταύρου» και τα «χτυπήματα» κατά Σαμαρά που ήταν ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση στην οποία συμμετείχα».

Μετά από έξι χρόνια, «έχοντας, βεβαίως και την εμπειρία των προανακριτικών επιτροπών για τον κ. Παπαγγελόπουλο ήξερα ότι αυτή η ιστορία θα καταλήξει με βούλευμα και ο άνθρωπος θα κηρυσσόταν πανηγυρικά αθώος. Και αυτό έγινε χθες», όμως, τόνισε ο βουλευτής «αυτά τα πράγματα στοίχισαν τη θλίψη και τον κατατρεγμό για το 10% της ζωής του συγκεκριμένου ανθρώπου!» και αναρωτήθηκε, «δεν θα έπρεπε όλοι αυτοί, οι οποίοι τα οργάνωναν για να προσφέρουν υπηρεσίες να εξαφανιστούν από το πολιτικό πρόσωπο της πατρίδας μας;».

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Παπαδημητρίου, από την δική του πλευρά λίγο αργότερα σχολίασε πως «θα πρέπει να εξαλείψουμε μία για πάντα από τη χώρα τις κατηγορίες οι οποίες εκτοξεύονται χωρίς να υπάρχει τίποτε το αληθινό, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική δημοσιογραφική ή άλλη έρευνα, τις κατηγορίες που κάνουν τους ανθρώπους που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση να φαίνονται απατεώνες και οι οποίες ευτυχώς καταρρέουν στα δικαστήρια». Αναμένω, είπε «ακόμη τον κ. Τσίπρα να κρατήσει την υπόσχεση που είχε δώσει από τα κυβερνητικά έδρανα. Είναι τίμιο. Είναι αυτό που χρειάζεται όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και να ζητήσει συγνώμη από τον Σταύρο Παπασταύρου.