today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ ο Σπυρίδων Μαρκάτης

Με σημερινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ο σύμβουλος Επικρατείας Σπυρίδων Μαρκάτης προήχθη σε αντιπρόεδρο Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η πανεπιστημιακή καθηγήτρια Ευγενία Πρεβεδούρου επιλέγει ως υποψήφια για το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωσταντίνου Τσιάρα προήγαγε τον σύμβουλο Επικρατείας Σπυρίδωνα – Κωνσταντίνο Μαρκάτη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Μαρκάτης θα παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου για ένα χρόνο (Ιούνιο 2022), καθώς θα συνταξιοδοτηθεί εν συνεχεία.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Αύγουστο του 2005. Έχει χειριστεί πολλές σημαντικές υποθέσεις ενώ η σύζυγός του Παναγιώτα Καρλή είναι σύμβουλος Επικρατείας.

Ακόμη, το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε ως υποψήφια για την πλήρωση της θέσης του Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κενώθηκε μετά τον διορισμό του συμβούλου Επικρατείας Δημητρίου Γρατσία σε θέση δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ευγενία Πρεβεδούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ