Α.Γεωργιάδης: Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά

ΑΠΕ

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open.

Μιλώντας σε επιχειρηματίες με νυχτερινά κέντρα εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, μάλιστα, ρώτησε: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα» και συμπλήρωσε: «Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα».

Ακόμη, τόνισε πως αντιλαμβάνεται την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν. «Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test» ανέφερε.

«Ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο. Η πολιτεία ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας. Να μην υπήρχε καμία διάκριση, ούτε ιός, ούτε πόλεμος» υπογράμμισε επιπλέον ο υπουργός και παράλληλα, σημείωσε πως ο καθένας έχει την ελευθερία να κάνει την επιλογή του.

Εξέφρασε, βέβαια, τη βεβαιότητα πως θα φτάσουμε το 50 με 60% εμβολιασμών στο τέλους του καλοκαιριού, ωστόσο «θέλει πάνω από 75%».

Μιλώντας στον Σκάι 100.3 ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι “το κράτος δεν μπορεί να προχωρήσει σε γενική ρύθμιση υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων. Μια γενικού τύπου ρύθμιση πιθανώς να κριθεί αντισυνταγματική”.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι “ως Υπουργός ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα λειτουργεί τυραννικά και η επιτροπή βιοηθικής -που συνεδριάζει συνεχώς-  είναι εκείνη που βάζει τα όρια και θα καθορίσει ποιες επαγγελματικές ομάδες θα πρέπει να εμβολιασθούν υποχρεωτικά γιατί οποιαδήποτε γενική ρύθμιση υποχρεωτικού εμβολιασμού θα καταπέσει συνταγματικά.”

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι και η Ελληνική Κυβέρνηση -όπως όλος ο κόσμος ανησυχεί για την μετάλλαξη Δ η οποία όμως δεν είναι ακόμη σε φάση καταστροφική. Πλήττει όμως τις προοπτικές του Τουρισμού μας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς όπως η χρονιά που πέρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι: «Λεφτά δεν έχουμε για να πληρώνουμε διαρκώς, κάποτε τελειώνουν».