today-is-a-good-day
24 C
Athens

ΚΚΕ: Τα συμπεράσματα της Συνόδου για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό διέψευσαν τις προσδοκίες

«Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό διέψευσαν για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες, που καλλιέργησε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Απέδειξαν ότι το κριτήριο στη στάση της ΕΕ είναι τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και οι στρατηγικές σχέσεις με την αστική τάξη της Τουρκίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Αυτό δείχνει η απόφαση για την προώθηση της λεγόμενης “θετικής ατζέντας”, της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και η διατήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα στρατόπεδα στα ελληνικά νησιά», προσθέτει το ΚΚΕ και επισημαίνει:

«Οι ευχές, που διατυπώνονται, είναι η άλλη όψη της διατήρησης και όξυνσης των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Η πολύχρονη κατοχή στην Κύπρο συνεχίζεται και ετοιμάζεται διχοτομική λύση. Οι τουρκικές διεκδικήσεις παραμένουν και εντείνεται το παζάρι για απαράδεκτους συμβιβασμούς και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο».

«Τα πραγματικά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι μέσα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων και της παρέμβασης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις προς όφελος του ελληνικού λαού και των άλλων λαών», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ