today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

K.Σκανδαλίδης: Imitation μεταρρυθμίσεις στο κράτος

Την θετική ψήφο του ΚΙΝΑΛ στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, σημειώνοντας όμως ότι αυτή θα έπρεπε να επεκταθεί σε όλα τα νησιά.

Αναρωτήθηκε, μιλώντας στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, «γιατί η διάταξη αυτή να μην ισχύει για την Κάλυμνο, τη Λήμνο ή την Ικαρία». Διαπραγματευτήκατε, τόνισε, «τόσο σκληρά και δεν καταφέρατε στη νησιωτική Ελλάδα, που έχει μια τελείως διαφορετική γεωγραφική, οικονομική και αναπτυξιακή οντότητα, να επεκτείνετε τη μονιμοποίηση αυτή και να μην νιώθει παραδείγματος χάρη ο κάτοικος της Νισύρου ή της Καλύμνου ότι ζει μειονεκτικά απέναντι στον κάτοικο των άλλων πέντε νησιών». Ζήτησε δε από τους υπουργούς, να μην μιλούν με τέτοιο «στόμφο» καθώς «δίνουν την αίσθηση ότι ξαφνικά βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο και τις ανακοινώσεις που υπήρξαν χθες μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι φάνηκε πως «ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έβαλε έναν κεντρικό στόχο, τον θερινό του κεντρικό στόχο, που είναι, κατά τη γνώμη μου, εν μέσω θερινών διακοπών η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους».

Έως τώρα, ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, είχαμε «imitation μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη φορολογία, στο επιτελικό, στην αυτοδιοίκηση, στα πανεπιστήμια, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψιλοπράγματα κατά τη γνώμη μου, για όλα εκείνα που έλεγε εκ των προτέρων και προγραμματικά η κυβέρνηση». Τώρα, «ο πρωθυπουργός διάλεξε τον χρόνο των θερινών διακοπών για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις, είτε αναφέρεται στο εργασιακό, είτε αναφέρεται στο ασφαλιστικό, είτε αναφέρεται, αύριο, στην υγεία και μεθαύριο στα πανεπιστήμια. Έχετε ήδη προγραμματίσει σειρά θεσμικών νομοσχεδίων που έχουν έναν βασικό στόχο: την εποχή της ιδιώτευσης, την ενίσχυση του ιδιωτικού απέναντι σε κάθε συλλογικό, σε κάθε συλλογική συσσωμάτωση και έκφραση των διεκδικήσεων και των απόψεων του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η βασική ψυχή της αντιμεταρρύθμισης και ο βασικός στόχος που ταιριάζει απόλυτα με την πραγματική ιδεολογική ταυτότητα και θέση της Νέας Δημοκρατίας και όχι της κεντρώας και εκσυγχρονιστικής και άλλης δομής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ