today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η Αττική υποψήφια ως Europes Leading Seaside Metropolitan Destination στα World Travel Awards

«Επενδύουμε στην ενίσχυση του brand name της Αττικής. Εργαζόμαστε για να κατακτήσει κορυφαία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την υποψηφιότητα της Αττικής ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination»,  στα παγκόσμια ταξιδιωτικά βραβεία, τον θεσμό των World Travel Awards.

Με τη συμμετοχή αυτή η Αττική κέρδισε μία θέση στη λίστα υποψηφιοτήτων με κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς όπως είναι η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος υποψηφιότητας της Περιφέρειας υλοποιήθηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νέα Μητροπολιτική Αττική, με έμφαση στην ανάδειξη των 10 βασικών συγκριτικών  πλεονεκτημάτων, όπως:
– Το διεθνές αεροδρόμιο με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης
– Τα πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα
– Την Ακρόπολη, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
– Παραλίες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας
-Ακτοπλοϊκή σύνδεση από το λιμάνι του Πειραιά, σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά
-Μετακίνηση με τραμ κατά μήκος της παραλιακής ζώνης
-Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής
-‘Αφθονη γαστρονομική ποικιλία πάνω στην Αττική Ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους αττικούς αμπελώνες
-Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας
-Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό

Με αφορμή την υποψηφιότητα ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι με συντονισμένη δουλειά και στρατηγικό σχεδιασμό μπήκε η Αττική στη λίστα των υποψηφιοτήτων με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, στα βραβεία World Travel Awards. «Η Αττική, κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ικανά να την μετατρέψουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη που μπορεί να δέχεται τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο 12 μήνες τον χρόνο.  Με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, ως Περιφέρεια Αττικής, επενδύουμε στην ενίσχυση του brand name της. Με εμβληματικά έργα υποδομής και παρεμβάσεις που θα την αναδείξουν και θα τονώσουν την αναπτυξιακή της δυναμική,  επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη, αγωνιζόμαστε για να πάρει τη θέση που της αξίζει διεθνώς και να την καταστήσουν ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μητροπολιτικό κέντρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ