today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Συνάντηση Δ.Μιχαηλίδου με την ΠτΔ με φόντο το θεσμό της αναδοχής

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνη Σακελλαροπούλου, επισκέφτηκαν σήμερα το απόγευμα η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με 29 παιδιά από τη δομή Παιδικής Προστασίας «Παιδόπολη ‘Αγιος Ανδρέας».

Αφορμή γι’ αυτήν την επίσκεψη στάθηκε η υπόσχεση που έδωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2020 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία είχε και πάλι επισκεφτεί την «Παιδόπολη ‘Αγιος Ανδρέας». Τότε, η Πρόεδρος είχε δεσμευτεί στα παιδιά ότι, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα τα προσκαλέσει στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «τα 29 παιδιά συνόδευαν, εκτός από την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Γιάννος Λιβανός, η διευθύντρια Μαρία Αποστολοπούλου και ο κοινωνικός λειτουργός Ανδρέας Κασκανιώτης.

Πιστή στην προώθηση του θεσμού της αναδοχής και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί και στηρίζει τις δράσεις της υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων».

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για το θεσμό της αναδοχής και την ευρύτερη κοινωνική πολιτική που σχετίζεται με την παιδική προστασία. Το κράτος παρεμβαίνει δυναμικά και νομοθετεί, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών. Έχουμε ρίξει το βάρος μας στο θεσμό της αναδοχής, καθώς φαίνεται να είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη λύση, για να μην ξοδεύουν άλλο, αυτά τα παιδιά την παιδικότητά τους σε μία κλειστή δομή, αλλά να την ζήσουν σε μία ζεστή αγκαλιά. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή φροντίδα και είναι ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίσουμε μία οικογένεια για κάθε παιδί», υπογράμμισε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ