today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Η επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνική πλειοψηφία εντείνεται

«Η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται και εντείνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μετά το αντεργατικό νομοσχέδιο, σήμερα ανακοίνωσε σχέδιο νόμου για την επιβολή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Επικουρική Ασφάλιση». Συνεχίζοντας κάνει λόγο για «αντιμεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση που αναιρεί τον χαρακτήρα του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και τον διανεμητικό του χαρακτήρα και καταλύει την βασική αρχή της «αλληλεγγύης των γενεών».

Ακολούθως αναφέρει: «Πρόκειται για μία βίαιη αναδιανομή προς όφελος λίγων και ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των εργαζομένων, καθώς και των νέων, που καταδικάζονται από αυτή την κυβέρνηση σε εργασιακή και ασφαλιστική επισφάλεια. Εν μέσω πανδημίας και βαθειάς κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει το δημόσιο συμφέρον και επιβαρύνει τους φορολογούμενους με το τεράστιο κόστος της μετάβασης δεκάδων δις ευρώ, προκειμένου να παραχωρήσει την επικουρική ασφάλιση και να εξασφαλίσει τεράστια κέρδη σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αποστερώντας τους πόρους του Προϋπολογισμού από τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, της πραγματικής οικονομίας και του Κοινωνικού κράτους».

Κλείνοντας υποστηρίζει ότι «ταυτόχρονα, ανοίγει την πόρτα για μελλοντική συνολική ασφαλιστική αναδιάρθρωση με την γενικευμένη εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος» και προειδοποιεί: «η κυβέρνηση θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι, στη Βουλή και στην κοινωνία, μαζί με τη μεγάλη πλειονότητα του λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ