today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

A.Γκουτέρες: Ο ΟΗΕ βασίζεται στην ΕΕ για την αντιμετώπιση του εθνικισμού και της ξενοφοβίας

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποδέχτηκε σήμερα το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, με τον οποίο το σώμα των επιτρόπων θα έχει γεύμα εργασίας.

Σε κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού συνεχάρη τον Αντόνιο Γκουτέρες για το διορισμό του επικεφαλής του Οργανισμού για δεύτερη θητεία, τον διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει το έργο του για να ενισχυθεί η πολυμέρεια και για να εγκριθεί η βάση των κανόνων σε όλα τα θέματα. «Από την ειρήνη και την ασφάλεια, μέχρι τη στήριξη για τους πρόσφυγες, την αντιμετώπιση της πανδημίας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την πλευρά του, ο Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα στήριζαν και στηρίζουν το έργο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και σημείωσε ότι, ως Ευρωπαίος, είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη σημαντική συμβολή της Ευρώπης στον παγκόσμιο πολιτισμό. Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη βασίζονται στη συμβολή της ΕΕ για την προώθηση αξιών και την αντιμετώπιση του εθνικισμού, του λαϊκισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού και του αντιμουσουλμανικού μίσους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ