today-is-a-good-day
21 C
Athens

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ είχε η Ν.Κεραμέως

Συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), πραγματοποίησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή, εν όψει της θέσης σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, η κ. Κεραμέως, μεταξύ άλλων, «παρουσίασε στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων τη μεγαλύτερη αυτονομία της σχολικής μονάδας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς […] την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών […] και τις δομές εκπαίδευσης, για την περαιτέρω συμβολή τους στην αποτελεσματική υποστήριξη του σχολείου».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε «στις ρυθμίσεις που αφορούν στο Πολλαπλό Βιβλίο, την αποκέντρωση και ευελιξία της διαδικασίας έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερευνών και πρακτικής άσκησης, την ενίσχυση του ρόλου του διευθυντή/της διευθύντριας της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης στο σχολείο, στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών μέσα από την αξιολόγησή τους, η οποία θα συνδέεται άρρηκτα με την επιμόρφωση, στην ίδρυση δομών εκπαίδευσης με αμιγώς παιδαγωγικό χαρακτήρα, καθώς και στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ