today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Σίδνεϊ: Παρατείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανέφερε σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων μέσα σε περίπου μία εβδομάδα, αναγκάζοντας τις αρχές να παρατείνουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο Σίδνεϊ για μία εβδομάδα.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης, που μεταδόθηκαν τοπικά, αναφέρθηκαν σήμερα στη Νέα Νότια Ουαλία, καθώς οι αξιωματούχοι της πολιτείας αγωνίζονται να περιορίσουν την τελευταία συρροή του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού, το οποίο έχει υψηλή μεταδοτικότητα.

Τα οκτώ από τα δέκα περιστατικά είναι επαφές που είχαν στο σπίτι τους προηγούμενα περιστατικά μόλυνσης που βρίσκονταν σε απομόνωση.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ένα αυξημένο επίπεδο ανησυχίας, με δεδομένο τα πρόσθετα περιστατικά, αλλά…, καθώς ο ιός έχει απόλυτη μεταδοτικότητα, αναμένουμε ότι είναι πιθανό να νοσήσουν επαφές που είχαν στο σπίτι τους άνθρωποι που βρίσκονταν ήδη σε απομόνωση», όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας για ακόμη μία εβδομάδα από σήμερα το πρωί, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι δεν ανακοίνωσαν περισσότερους περιορισμούς, καθώς η συρροή αυξήθηκε στα 21 περιστατικά μόλυνσης μέσα σε έξι ημέρες.

«Σε αυτό το στάδιο, αισθανόμαστε ότι η αντίδραση που έχουμε είναι ανάλογη του κινδύνου» είπε η Μπερετζικλιάν, παρότι αναμένει περισσότερα περιστατικά μεταξύ των οικιακών επαφών.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι πολύ πιθανό να προκάλεσε το τελευταίο καταστροφικό ξέσπασμα των κρουσμάτων στην Ινδία.

Τα σημερινά αριθμητικά δεδομένα περιλαμβάνουν επτά περιστατικά που αναφέρθηκαν μετά το χρονικό περιθώριο (20:00 το βράδυ), ενώ θα συμπεριληφθούν στα περιστατικά της Τετάρτης.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο ξέσπασμα, το πρώτο στην πολιτεία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα, συνδέθηκε με έναν οδηγό που μετέφερε μέλη πληρωμάτων αεροπορικής εταιρίας που πετούσαν στο εξωτερικό και μετά επισκέφτηκε αρκετά σημεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός εμπορικού κέντρου στο Μποντάι, που αποτελεί δημοφιλές σημείο προσέλκυσης τουριστών.

Τα ευέλικτά συστήματα ιχνηλάτησης, η εφαρμογή σκληρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και η συμμόρφωση της κοινότητας σε υψηλό βαθμό με την τήρηση των μέτρων, κράτησαν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τους αριθμούς της COVID-19 στην Αυστραλία, με μόλις λίγο περισσότερα από 30.350 κρούσματα μόλυνσης και 910 θανάτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ