today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Εθελοντής – διασώστης ο συνεπιβάτης του αεροπλάνου που έπεσε στην Ηλεία

Εθελοντής – διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου ήταν ο συνεπιβάτης του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην κοινότητα Χαριά της Ηλείας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο ίδιος και ο χειριστής.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, Διονύσης Τσιρόγλου τόνισε ότι «ο Κώστας ήταν αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου, μάχιμος και από τους πρώτους συνεργάτες μου στην δημιουργία της ομάδας» και πρόσθεσε: «Η τελευταία του μεγάλη αποστολή ήταν στη φωτιά στο Μάτι, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι ήταν εκπαιδευμένος, αφού είχε τελειώσει την σχολή εθελοντών – διασωστών».

Επίσης, όπως λέει ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και πριν από τρεις ημέρες που τον είδα, μου είπε ότι “απέχω για λίγο από την εθελοντική ομάδα, διότι κάνω εκπαιδεύσεις, ώστε να πάρω το δίπλωμα του πιλότου”».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας, μου είχε δώσει την υπόσχεση, πως όταν πάρει το δίπλωμα του πιλότου, θα μας προσέχει από ψηλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ