today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ρωσία: Η νεολαία μεταδίδει τη μετάλλαξη Δέλτα

Η νεολαία, ως το πιο ενεργό τμήμα του πληθυσμού, είναι αυτή που μεταδίδει το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού στην Ρωσία, στο δικό της περιβάλλον αλλά και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, δήλωσε σήμερα η υποδιευθύντρια του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Ναταλία Πσενίτσναγια.

Η επιδημιολόγος υπογράμμισε ότι ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει στην μετάδοση του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ, παρότι συλλογική ανοσία κατά του κορονοϊού δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Επίσης συμβάλλει, όπως είπε η Ναταλία Πσενίτσναγια, το γεγονός ότι «πολλοί, ιδιαίτερα οι νέοι, νοσούν χωρίς συμπτώματα, και σε ήπια μορφή, εξακολουθούν όμως τις συναναστροφές τους, παρά τα αναπνευστικά συμπτώματα». Εκτός των άλλων, είπε η υποδιευθύντρια του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας, ότι το καλοκαίρι, επειδή ο κόσμος παίρνει μαζικά άδειες, παρατηρείται μια ενεργή μετακίνησή του.

«Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει και μια τέτοια πλήρης περιφρόνηση των μέτρων προστασίας δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω μετάδοση», δήλωσε η Πσενίτσναγια προτρέποντας τον κόσμο να εμβολιασθεί. « Για αυτό είναι τόσο ζωτικής σημασίας να εμβολιασθούμε. Αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική δυνατότητα που διαθέτουμε για να σταματήσουμε την αύξηση της νοσηρότητας», δήλωσε η Πσενίτσναγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ