today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Βροχερός ο καιρός και την Τρίτη σε αρκετές περιοχές

Βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις -μεταξύ των οποίων στην Αττική- αναμένονται αύριο, με τη θερμοκρασία να κινείται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί της Τρίτης σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Αιγαίο. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και στη Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Μετά το απόγευμα αναμένεται σημαντική εξασθένησή τους σε όλη τη χώρα.

Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη Μακεδονία, στην Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες και στα βόρεια και δυτικά τμήματα των Κυκλάδων. Τα φαινόμενα στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά έως το πρωί, καθώς και στη Νότια Πελοπόννησο το απόγευμα, θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 14 έως 26, στην Ήπειρο από 13 έως 26, στην Ανατολική Στερεά από 14 έως 23, στη Δυτική Στερεά από 16 έως 26, στην Πελοπόννησο από 14 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 24, στις Κυκλάδες από 16 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 25 και στην Κρήτη από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα κεντρικά και νότια έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες έως το απόγευμα. Από το πρωί υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνές, με πιθανότητα βροχοπτώσεων και ενδεχομένως καταιγίδων, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ