today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κ.Πιερρακάκης: Ανοίγει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών

Σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης έχουν φτάσει τα 6,8 εκατομμύρια τόνισε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. «Τρέχουμε πολύ γρήγορα και βήμα βήμα προχωρά η διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει προκύψει περί προνομίων όσων έχουν εμβολιαστεί κι έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό επεσήμανε ότι πρέπει αρχικά να έχει ολοκληρωθεί η εμβολιαστική κι η νομοθετική διαδικασία.

«Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι καταρχήν αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν να μπορούν να εμβολιαστούν, να έχει ανοίξει στο σύστημα για όλους. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι περισσότερο νομοθετική, έχει ψηφιστεί ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μένει να εξειδικευτούν κάποιες πτυχές του. Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο το οποίο άνοιξε πανευρωπαϊκά η συζήτηση για το πώς θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς και ευρύτερα από το να ταξιδεύει». Μέχρι στιγμής πάνω από 400 χιλιάδες πολίτες έχουν εκδώσει τα ψηφιακά πιστοποιητικά.

Όσο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα είναι έτοιμη του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ