today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Art-Tech: Η start up που έφτιαξαν μαθητές και μετατρέπει σε «έργα τέχνης» αγαπημένες φωτογραφίες

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Mαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ’3 του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων ίδρυσαν τη Μαθητική Επιχείρηση Art-Tech.

Η Art-Tech, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, επεξεργάζεται φωτογραφίες σύμφωνα με τεχνοτροπίες κορυφαίων ζωγράφων και δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό έργο τέχνης και να ανακαλύψει τον ζωγράφο που κρύβεται μέσα του.

Μάλιστα, η Αγγελίνα, το έξυπνο ChatBot, βοηθά τον πελάτη να επιλέξει, μέσα από μια μεγάλη γκάμα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, την τεχνοτροπία της προτίμησής του.

Ο Πικάσο, ο Μονέ, ο Ντεγκά, ο Λύτρας είναι ορισμένοι από τους ζωγράφους που «δανείζουν το πινέλο τους» στην Art-Tech για να κατασκευάσει τις δημιουργίες της.

Στο επιχειρηματικό πρόγραμμα της «εταιρείας» περιλαμβάνεται και η εκτύπωση της επεξεργασμένης φωτογραφίας σε αντικείμενο που επιλέγει ο πελάτης από το e-shop της και η αποστολή στο χώρο του.

Μια τρισδιάστατη Virtual Gallery φιλοξενεί τις καλύτερες «επεξεργασμένες φωτογραφίες» με την άδεια των δημιουργών τους. Οι επισκέπτες του site https://www.arttech.shop/ θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, να απολαύσουν εξαίσια έργα τέχνης αλλά και να εκθέσουν τα δικά τους εάν το επιθυμούν.

Παρά τις συνθήκες λόγω της πανδημίας, οι μαθητές κατάφεραν να αναπτύξουν μια σταθερή καθημερινή επικοινωνία, να συνεργαστούν, να οργανώσουν την εταιρεία τους και να την κάνουν παραγωγική.

Αυτό που προσέφερε στους μαθητές η δημιουργία της Art- Tech, όπως λένε οι ίδιοι, είναι ένα μοναδικό ταξίδι σε καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κι ένα μάθημα ομαδικότητας.

Τα παιδιά με την καθηγήτριά τους, Μαρία Παπαχρήστου, κατέληξαν στη συγκεκριμένη ιδέα ανάμεσα από πολλές άλλες, γιατί συνδυάζει την τέχνη με την τεχνολογία και παράλληλα παράγει προϊόντα με ιδιαίτερη αισθητική και την προσωπική σφραγίδα του καθενός. Ο ρόλος μου είναι οργανωτικός και συντονιστικός» μας εξήγησε η κα Παπαχρήστου.

Η μαθητική ομάδα έχει την τύχη να υποστηρίζεται από τον Δρ. Δημήτρη Θανασά που εθελοντικά παρέχει τις συμβουλές του στα στελέχη της επιχείρησης και τα καθοδηγεί ώστε να γίνουν σωστοί επιχειρηματίες.

Συνεργαζόμενες καθηγήτριες είναι η κ. Φανή Δαμιανάκη (καθηγήτρια εικαστικών) και η κ. Μαρίνα Πανδή.

Η ομάδα της Art- tech απαρτίζεται από τους μαθητές:

Αριάδνη Μπουρδέκα (Διευθύνουσα της Art-tech), Ιωάννα Ξηρογιάννη (Διευθύντρια
Οικονομικών), Μαριλίζα Πάτσκα ( Διεύθυνση Marketing), Μιχάλης Πουλάκης καιΚωνσταντίνος Σαγματόπουλος (Διεύθυνση Τεχνικού Τμήματος), Αγγελίνα Τζανετή
(Υπεύθυνη Customer Care), Εβίτα Τσότρα (Γενική Γραμματέας)
Νεφέλη Ξανθάκη, Αργυρώ Παγουρτζή, Κωστής Παπαδόπουλος, Θοδωρής Πατέλης,
Μιχάλης Πετρούτσος, Γιώργος Σακελλαρίου, Κλαίρη Σαμαρά, Ερμής Σουλδάτος,
Ηρώ Στραβοράβδη, Νίκος Τέκος, Κώστας Τέκος, Ανδρέας Τζιόλας, Γρηγόρης Τι-
μπλαλέξης, Γιώργος Τσέλιος, Έλενα Τσώνη, Μιχάλης Χαλκιαδάκης, Αλίκη Χάσκα,
Στάθης Χατζησάββας, Βασίλης Χατζηστεργίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ