today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Α.Λινού: Ασφαλή τα εμβόλια για τα παιδιά – Δύσκολο θέμα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Yπέρ του εμβολιασμού των παιδιών τάσσεται η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. «Να εμβολιαστούν τα παιδιά, γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μια ομάδα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν νοσεί ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος θα είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι βέβαιο ότι έχουμε ασφαλή εμβόλια από τα 12 έτη και μετά», σημείωσε η κ. Λινού, μιλώντας στο Mega. Πρόσθεσε, δε, ότι οι μελέτες συνεχίζονται ενώ θετικά είναι τα αποτελέσματα ακόμα και για βρέφη μεγαλύτερα των 6 μηνών.

Σε ερώτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα». «Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σχολίασε η καθηγήτρια και υπογράμμισε πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ