today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Οδ.Κωνσταντινόπουλος: Είμαστε το μοναδικό κόμμα με ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Αιχμές για τη στάση των μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τη παρουσία των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής αφήνει με συνέντευξή του στο ThePresident ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενώ αναφορικά με την πορεία αλλαγής ηγεσίας σημειώνει οι διαδικασίες εκλογής το Νοέμβριο θα είναι μια διαδικασία ανοιχτή, δημοκρατική, όπως ξέρει να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια τους ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολιάζει δηκτικά «η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες. Αυτό αποδεικνύει και η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει λατινοαμερικάνικες τακτικές για να μην εμπλακεί σε “ενοχλητικές φασαρίες”. Σιέστα και σομπρέρο».

Αναφορικά με την πρόσφατη σύγκρουση του στη Βουλή με τον κ. Πολάκη τονίζει «υπάρχουν δύο κατηγορίες βουλευτών. Αυτοί που με «τσαμπουκά» θέλουν να καταπατήσουν κάθε κανόνα και αυτοί που τους σέβονται και τους ακολουθούν. Θα συνεχίσω να καυτηριάζω κάθε αντιδημοκρατική πρακτική».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Κωνσταντινόπουλου στο ThePresident και στην Αγγελική Λάζου

Κύριε Κωνσταντινόπουλε η αντιπαράθεση σας με τον κ. Πολάκη στη Βουλή σας έβαλε στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταλογίζουν σε εσάς και το ΚΙΝΑΛ συμπόρευση με τη ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα ορισμένοι βλέπουν το ΚΙΝΑΛ και ειδικά μετά την ενσωμάτωση στον ΣΥΡΖΑ του κ. Κεδίκογλου συμπόρευση με τον Αλέξη Τσίπρα, πως τοποθετείστε σε αυτές τις διαρροές;

Με τον κ. Πολάκη δεν έχω κάτι προσωπικό. Δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε καλημέρα, ούτε ένα γεια. Συνεπώς δεν έχω κάτι μαζί του. Απλά ως πρόεδρος της διαδικασίας πρέπει να τηρώ κάποιους κανόνες. Υπάρχουν δύο κατηγορίες βουλευτών. Αυτοί που με «τσαμπουκά» θέλουν να καταπατήσουν κάθε κανόνα και αυτοί που τους σέβονται και τους ακολουθούν. Θα συνεχίσω να καυτηριάζω κάθε αντιδημοκρατική πρακτική.

Η επιλογή του κ. Κεδίκογλου ήταν μια κυνική απάντηση και μια κοροϊδία σε όσους ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι διαφωνεί με την Κυβέρνηση Σαμαρά. Τα υπόλοιπα είναι ένα έργο χιλιοπαιγμένο χωρίς ενδιαφέρον. Αν θέλαμε να πάμε με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα το είχαμε κάνει.

Ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος στον οποίο δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας και μέσα σε αυτό το δύσκολο κλίμα υπήρξε μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση πολλές φορές χωρίς κοινωνικό πρόσημο, τι πήγε καλά και τι αρνητικά από την πλευρά της κυβέρνησης; και πως κρίνετε τη συμπεριφορά της κοινωνίας, η οποία και σε επίπεδο δημοσκοπήσεων επικροτεί την αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Κίνημα Αλλαγής ήταν η μοναδική αντιπολιτευτική φωνή που ασκούσε κριτική στα κακώς κείμενα. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της. Η Κυβέρνηση εκ των υστέρων και πολλές φορές καθυστερημένα υιοθέτησε τις προτάσεις μας. Ήταν και είναι μια δύσκολη περίοδος.

Ακόμα μια προανακριτική, που πριν προλάβει να ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξελίσσεται σε φιάσκο, μήπως θα πρέπει ως πολιτικό προσωπικό να επανεξετάσετε συνολικά αυτού του τύπου τις επιτροπές.

Δεν είναι ακόμη μια προανακριτική. Είναι η προανακριτική που προβλέπεται  από τα γεγονότα και το νομικό πλαίσιο  σε σύνταγμα και νόμους που προβλέπεται πώς αντιμετωπίζεται το θέμα των ενδείξεων παράνομων πράξεων από μέλη της Κυβέρνησης που είναι και μέλη της Βουλής. Το ότι η διαδικασία  για τις προανακριτικές χρειάζεται βελτιώσεις είναι άλλο πράγμα  και άλλο πράγμα αυτό της εξέτασης της αλήθειας και της διερεύνησης ευθυνών, ειδικά για πολιτικούς. Δεν πρέπει να δίνουμε λάθος μήνυμα στους πολίτες ότι κουραστήκαμε να διερευνούμε ευθύνες.

Πως κρίνεται το έργο της κυβέρνησης στο κομμάτι της ασφάλειας των πολιτών με αφορμή τα τελευταία πάρα πολλά και ανησυχητικά περιστατικά και δεν αναφέρομαι μόνο στο οργανωμένο έγκλημα;

Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες. Αυτό αποδεικνύει και η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει λατινοαμερικάνικες τακτικές για να μην εμπλακεί σε “ενοχλητικές φασαρίες”. Σιέστα και σομπρέρο. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ το ΚΙΝΑΛ αντιμετωπίζεται θετικά σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, όπως δεν κερδίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση, σε τι θεωρείτε ότι οφείλεται πως κανένα κόμμα δε μπορεί να εισπράξει τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς την κυβέρνηση;

Το ότι έχουμε αντέξει μέσα στο κλίμα αφόρητης πόλωσης είναι κάτι σημαντικό. Η μετατροπή της αποδοχής των θέσεων μας σε ανάλογα ποσοστά θέλει παραπάνω δουλειά. Ας δούμε τί γίνεται με τα ΜΜΕ, μόνιμα έχουν μόνο εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Δεν είναι μόνο αυτό και εμείς χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και να βελτιώσουμε τον τρόπο που επικοινωνούμε τις θέσεις μας για τα προβλήματα στους πολίτες. Το σημαντικό  είναι ότι τα στελέχη μας έχουν πλούσια εμπειρία, είναι κοντά στον κόσμο και μπορούν να έχουν σωστές και σύγχρονες θέσεις για τη χώρα.

Το ΚΙΝΑΛ προχωρά τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, τι σημαίνει αυτό , τι περιμένουν οι πολίτες ένα άλλο πρόσωπο ή μια άλλη πολιτική και ποια είναι αυτή; Πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε πάλι τους πολίτες;

Οι διαδικασίες εκλογής ηγεσίας το Νοέμβριο θα είναι μια διαδικασία ανοιχτή, δημοκρατική, όπως ξέρει να κάνει το ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί μια ευκαιρία για την παράταξη που θα της δώσει δυναμική και προοπτική. Οι πολίτες μιλούν για το ΠΑΣΟΚ, μας περιμένουν και εμείς πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία και βέβαια να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο που πιστεύει σε εμάς. Τα πρόσωπα είναι φορείς πολιτικής. Για εμάς προοδευτική διακυβέρνηση είναι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

* Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας με το ΚΙΝΑΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ