today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Το ταξίδι του Κ.Βλάση στη Βουλγαρία και οι επαφές με την ομογένεια

Μετά την βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης ξεκίνησε άμεσα τις επαφές με την ομογένεια  εκ του σύνεγγυς επιβεβαιώνοντας την επιθυμία τόσο του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και τη δική του να βρεθεί δίπλα στους ομογενείς μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Πρώτος σταθμός η Βουλγαρία, όπου ήρθε σε επαφή με έναν μεγάλο αριθμό πολιτών που δραστηριοποιούνται εκεί παράγοντας σπουδαίο έργο.

Οι συναντήσεις του Υφυπουργού του έδωσαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει, να αφουγκραστεί και να συνομιλήσει με τους Αποδήμους μας λαμβάνοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής, των αναγκών και των επιθυμιών τους. Ο κ. Βλάσης είχε ραντεβού με μαθητές, φοιτητές και πανεπιστημιακούς, καθώς η προώθηση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί προεξέχον μέλημά του. Ακόμα, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων μπόρεσαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τον Υφυπουργό.

Ο Υφυπουργός είχε επίσης, αξιοσημείωτες επαφές με τον ελληνικό επιχειρηματικό κύκλο, που έχει έντονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δράση στη Βουλγαρία. Ακόμα, συναντήθηκε και συζήτησε περί εκκλησιαστικών και θρησκευτικών θεμάτων με εκπροσώπους της εκεί Εκκλησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ