today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ινδία: 114.460 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Η Ινδία κατέγραψε, το 24ωρο που πέρασε, 114.460 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τον χαμηλότερο αριθμό σε δύο μήνες, ενώ ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 2.677, καθώς τμήματα της χώρας προετοιμάζονται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 28,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσης οι νεκροί στην Ινδία από την πανδημία ανήλθαν μετά το 24ωρο που πέρασε σε συνολικά 346.759.

Ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις αγροτικές περιοχές της χώρας ακόμη δεν έχει ακόμη υποχωρήσει, αλλά το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις προετοιμάζονται να επιτρέψουν σε περισσότερες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και να χαλαρώσουν περιορισμοί στις μετακινήσεις από τη Δευτέρα.

Το δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα, το οποίο είναι το πλουσιότερο της Ινδίας και είχε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κατά το δεύτερο κύμα, προγραμματίζει να αρχίσει αυτήν την εβδομάδα μια χαλάρωση σε στάδια του αυστηρού λοκντάουν που είχε επιβάλλει τον Απρίλιο.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ένα τρίτο κύμα θα μπορούσε να πλήξει την Ινδία αργότερα φέτος, έχοντας πιθανόν μεγαλύτερο αντίκτυπο στα παιδιά.

Αν και η χώρα έχει επισπεύσει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 των πολιτών της τις περασμένες λίγες εβδομάδες έπειτα από μια αργή αρχή, η πλειονότητα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της αναμένεται να μην έχει εμβολιαστεί ως την ώρα που είναι πιθανό να ενσκήψει ένα τρίτο κύμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ