today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών. Τι εξετάζεται

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αποφασίσει για την  περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τη μουσική στην εστίαση, το ανώτατο όριο στις δεξιώσεις είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Ωστόσο, δεν αναμένονται άμεσες αποφάσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τη μουσική σε χώρους εστίασης. Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείς για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών και απάντησε: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου». Η κα Πελώνη τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι το τείχος ανοσίας θα χτιστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 1.239 νέα κρούσματα, 476 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 39 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ