today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Μ.Σχοινάς: Ευρωπαϊκό το σύνορο στον Έβρο. Θα φυλάσσεται

Το σύνορο στον Έβρο είναι ευρωπαϊκό, το οποίο θα φυλάσσεται, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα σύμβολο των ευρωπαϊκών αξιών, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επίσκεψη του στον Μεθοριακό Σταθμό Κήπων του Έβρου.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη χερσαία επιχείρηση της FRONTEX στην Ευρώπη εδώ, σε αυτό το σύνορο. Είναι ένα σύνορο ευρωπαϊκό, είναι ένα σύνορο το οποίο θα φυλάσσεται, αλλά και ένα σύνορο το οποίο θα συμβολίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, γιατί μπορούμε και να φυλάμε τα σύνορα μας, αλλά και να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και τις ευρωπαϊκές αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τον Έβρο και σημείωσε: «Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2016, όταν εγκαινιάσαμε την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή στο Τριεθνές, μετά ξανά πέρυσι, με την ευρωπαϊκή ηγεσία στις Καστανιές, στα γεγονότα του Έβρου. Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη Θράκη και θα ήθελα να ξεκινήσω την περιοδεία μου από εδώ, από το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Σχοινάς περπάτησε πάνω στη Γέφυρα του ποταμού Έβρου μέχρι τη διαχωριστική γραμμή, χαιρέτισε τον Έλληνα φρουρό και μίλησε και με τον Τούρκο φρουρό, ο οποίος τον καλωσόρισε ευγενικά.

Τέλος, συναντήθηκε με στελέχη της FRONTEX και στη συνέχεια συμμετείχε σε περιπολία της στα σύνορα του Έβρου.

Τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνόδευε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ