Επίσκεψη Μηταράκη-Αρκουμανέα στο νοσοκομείο Χίου

ΑΠΕ

Την ομαλή διεξαγωγή του σχεδίου “ Γαλάζια Ελευθερία” και του εμβολιασμού των πολιτών στο νοσοκομείο Χίου, διαπίστωσαν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψη τους στη Χίο σήμερα.

Οι κ.κ. Μηταράκης και Αρκουμανέας επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Χίου και ενημερώθηκαν από τη διοικήτρια Ελένη Κανταράκη για την χωρίς προβλήματα εξέλιξη του εμβολιασμού των Χιωτών. «Με βάση τα κλεισμένα ραντεβού είναι ικανοποιητική η συμμετοχή των πολιτών» είπα. Ευχαρίστησαν επίσης τη διοίκηση και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσπάθειά τους, τόσο για την εφαρμογή του σχεδίου “ Γαλάζια Ελευθερία” και τον εμβολιασμό των πολιτών, όσο και κατά τους προηγούμενους μήνες, καθώς ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στην πίεση της πανδημίας.

. Οι Χιώτες έρχονται να εμβολιαστούν κι αυτό το τείχος ανοσίας είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά μετά από τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε με την πανδημία» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και προσέθεσε: «Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοικήτρια, είναι ότι το νοσοκομείο Χίου ανταποκρίθηκε στην πίεση που όλη η χώρα είχε τους προηγούμενους 12 μήνες λόγω της πανδημίας, πολλαπλασίασε τα διαθέσιμα κρεβάτια για τον Covid από δυο σε 29 και γενικότερα, κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πρόκληση. Συγχαρητήρια και σε εσάς και στους γιατρούς και σε όλο το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, με τη σειρά του ανέφερε: «Συγχαρητήρια για το έργο που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το πολύ σημαντικό, όπως είπε και ο κ. υπουργός, είναι να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί. Πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας τους επόμενους μήνες για όλους μας, γιατί ναι μεν βλέπουμε ότι υπάρχει μία μείωση στην πανδημία αλλά δεν έχει τελειώσει. Θέλει ακόμα προσοχή. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά προσέχουμε. Εμβολιαζόμαστε και ξεκινάμε τους εμβολιασμούς στα νησιά, στους πρόσφυγες και θα πάμε και στις δομές σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας για την Ελευθερία».