Με τον πρεσβευτή των ΗΑΕ συναντήθηκε ο Σπ.Λιβανός: Στο επίκεντρο οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

ΑΠΕ

Η ενίσχυση των εισαγωγών ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) καθώς και οι επενδύσεις στην αγροτική οικονομία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός με τον πρεσβευτή των ΗΑΕ στην Ελλάδα Σουλεϊμάν Χαμέντ Αλμαζρουεΐ.

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η αναβάθμιση των στρατηγικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του αγροδιατροφικού τομέα.

Στη στρατηγική των Εμιράτων για την επισιτιστική ασφάλεια στάθηκε από τη μεριά του ο πρεσβευτής των ΗΑΕ στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα του καθώς και στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα λόγω της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων.

Συμφωνήθηκε τέλος, να προγραμματισθεί στο προσεχές διάστημα επικοινωνία και ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ του κ. Λιβανού και της υπουργού Επισιτιστικής Ασφάλειας των ΗΑΕ, Μάριαμ Χαρέμπ Αλμέιρι.