today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Αρ.Πελώνη: Παραμένει μέχρι τα μέσα Ιουνίου η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρώμενο και θα παραμείνει έτσι και με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Υπάρχει, όμως και το δικαίωμα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται, δεν αντέχει η χώρα τέτοιου είδους ταλαιπωρία. Και το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά έρχεται να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παθογένειες», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ερωτηθείσα για την απεργιακή κινητοποίηση, που κρίθηκε παράνομη, στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο μέτωπο των περιορισμών ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυρία Πελώνη έδειξε προς τα μέσα Ιουνίου σε ό,τι αφορά στην άρση του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου».

Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ειδικότερα τις τουρκικές προκλήσεις στο Κυπριακό εν όψει της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου, η Αριστοτελία Πελώνη διεμήνυσε πως «η ένταση δεν συμφέρει κανέναν» και πως «όλα κρίνονται και αξιολογούνται». Συνέχισε σημειώνοντας ότι «με την Τουρκία διαφωνούμε, διαφωνίες υπήρχαν και θα υπάρχουν, εμείς σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις μας. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, εξ ου και οι δίαυλοι επικοινωνίας θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί. Στο Κυπριακό η θέση μας είναι διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με τη λύση να εδράζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Σε ερώτηση, εξάλλου, εάν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, μετά την χθεσινή αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι για την ώρα θα μείνει στα όσα είπε από την Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι όταν υπάρχει κάτι θα γίνει και η σχετική ενημέρωση.

Απαντώντας μάλιστα στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ιστότοπο, Newsbomb, υποστήριξε ότι βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού από το Ταμείο Ανάκαμψης θα επωφεληθούν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι και πως οι μικρομεσαίοι δεν θα καρπωθούν τα οφέλη, που θα μπορούσαν, η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι «τα 400 εκατομμύρια οικονομικής στήριξης στον Τουρισμό αφορούν ακριβώς τους μικρομεσαίους» και σχολίασε: «Το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε όλους τους Έλληνες καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, εξακολουθώντας να τους στηρίζει, προφανώς και ενοχλεί κάποιους». Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επετέθη κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ νομίζω πως ισχύει η παροιμία δεν είναι στραβός ο γιαλός. Η κυβέρνηση φαίνεται πως διατηρεί την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών και η αντιπολίτευση φαίνεται πως συχνά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» σχετικά, με την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Ερωτηθείσα για μία αποστροφή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε πως σε μία 11άδα δεν είναι ίδια η απόδοση όλων, αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχήμα και το κατά πόσον ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει ποιοι υπουργοί υστερούν, η κυβερνητική εκπρόσωπος απήντησε ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και μεγάλη εικόνα για όλη την κυβέρνηση και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται».

Τέλος, η κυρία Πελώνη γνωστοποίησε πως η Ελλάδα σε συνεννόηση με την Κομισιόν θα προσφέρει εμβόλια στους γείτονες της και εν προκειμένω 20.000 δόσεις στη Βόρειο Μακεδονία και 20.000 στην Αλβανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ