today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

O Πατριάρχης Θεόδωρος παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης της Αλεξάνδρειας

Το χρυσό κλειδί της πόλεως της Αλεξάνδρειας, ως έκφραση και ένδειξη απείρου σεβασμού, αγάπης και αναγνώρισης στο ακαταπόνητο και πολύπλευρο ιεραποστολικό έργο του σε ολόκληρη την Αφρική, προσέφερε σήμερα στον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Ελ Σερίφ.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, με την έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας να βρίσκεται εδώ και δύο χιλιάδες περίπου χρόνια στην πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε πολύ θερμά δεκτός από τον πρώτο πολίτη της πόλης.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Μοχάμεντ Αλ Σερίφ ήταν αυτός που σημείωσε στη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Θεόδωρο ότι η πόλη είναι από συστάσεώς της ελληνική, όπως είπε χαρακτηριστικά. Θέλοντας να αποδώσει τον ύψιστο συμβολισμό, ακριβώς μπροστά από την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κοσμεί το γραφείο του, ο κυβερνήτης Αλ Σερίφ προσέφερε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο το «χρυσό κλειδί της πόλεως», την ανώτερη τιμητική διάκριση της πόλεως, εκφράζοντας το σεβασμό και την εκτίμησή του προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και μιλώντας με θαυμασμό για το πολυετές έργο του, όχι μόνον στην Αίγυπτο αλλά και σε ολόκληρη την Αφρική.

Ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας τόνισε στον Πατριάρχη Θεόδωρο ότι στέκεται στο πλευρό και στηρίζει το έργο του, ενώ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός της ικανοποίησης που εξέφρασε για το έργο του Πατριάρχη Θεόδωρου σε όλες τις χώρες της Αφρικής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα του τον θεωρεί έναν πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Αφρικανική Ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ευχαριστώντας τον κυβερνήτη της πόλης για τη μεγάλη τιμητική διάκριση, ανταπέδωσε με δώρα αγάπης, εκφράζοντας την μεγάλη του ευγνωμοσύνη και το σεβασμό του προς τον ανώτατο αξιωματούχο με τον οποίο τον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί από τα παλαιότερα χρόνια όπου ο κ. Αλ Σερίφ υπηρετούσε σε άλλες σημαντικές διοικητικές θέσεις της πόλης.

Ο Πατριάρχης, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Ναυκράτιδος Νάρκισσου, και ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως αναφορικά με το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το έργο προσφοράς του στην μεγάλη Πόλη και γενικότερα στην Αίγυπτο.

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχήθηκε καλή δύναμη στο πολυσήμαντο έργα που επιτελεί ο κυβερνήτης Αλ Σερίφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ