today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Να διαγραφούν τα δημοτικά τέλη

Την αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», εξέφρασε μιλώντας στην Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Κάθε κυβέρνηση ιχνηλατώντας και βλέποντας τις προθέσεις των πολιτών αλλάζει εκλογικούς νόμους. Έρχεστε σήμερα να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο που εσείς είχατε φτιάξει κατά το παρελθόν και το κάνετε για να έρθουν οι δικοί σας δήμαρχοι και να μπορείτε αύριο να μιλάτε για τον “γαλάζιο χάρτη της χώρας”», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Όλοι γνωρίζετε ότι οι δήμοι αποτέλεσαν πάντα άντρο διαφθοράς. Με βάση το αποτέλεσμα επιλέγετε μια λύση που δεν θεραπεύει το αίτιο του προβλήματος, το οποίο είναι η βαθιά κομματικοποίηση στην τοπική κοινωνία. Αντίθετα διχάζετε τις τοπικές κοινωνίες, διχάζετε τους Έλληνες. Γιατί να υπάρχει δηλαδή υποψήφιος της ΝΔ για έναν δήμο; Τον οποίο μάλιστα εσείς αποκαλείτε ανεξάρτητο; Αν ήσασταν σοβαρή κυβέρνηση θα κάνατε ένα εκλογικό σύστημα που θα οδηγούσε σε κυβερνήσεις σταθερές, χωρίς να σκέφτεστε ποιες θα είναι αυτές οι κυβερνήσεις. Εσείς όμως έχετε φτιάξει μια δημοκρατία αλά κάρτ. Εμείς, ως Ελληνική Λύση είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής, πάντα όμως με το βλέμμα στη Θράκη, στην Θράκη μας, για προφανείς λόγους. Εσείς διχάζετε τον κόσμο, βάζετε και συγκρούονται μεταξύ τους οικογένειες ολόκληρες, γιατί πρέπει να έχετε κομματικούς υποψηφίους. Κάνετε ό,τι ακριβώς και με τα πανεπιστήμια. Αλλά εκεί βέβαια είναι άλλο το αλισβερίσι, με τα μεταπτυχιακά, τα πτυχία κλπ. Αυτό όμως δεν είναι επιτελικό κράτος, αλλά κομματικό κράτος, με σκοπό την εξουσία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε να διαγραφούν τα δημοτικά τέλη, που, όπως είπε, «επί ένα χρόνο τρέχουν, ενώ τα μαγαζιά είναι κλειστά. Γιατί πρέπει να τα πληρώσουν οι καταστηματάρχες; Να απεμπλακεί η φορολογική ενημερότητα από τα δημοτικά τέλη. Δεν μπορεί να σας ενδιαφέρει μόνο ο δήμαρχος να είναι δικός σας και να μην σας ενδιαφέρει ο πολίτης που είναι δικός μας. Που πρέπει να εξυπηρετηθεί από εμάς».

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν φροντίζει για την επιβολή του νόμου και την προστασία των πολιτών.

«Κάθε μέρα έχουμε και μια δολοφονία, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο νόμος και τάξη που έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός που είναι; Τι κάνετε ως ΝΔ για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης; Και πώς θα αισθάνεται ασφαλής όταν πέφτουν πυροβολισμοί μέρα μεσημέρι; Τι είδους νόμος και τάξη είναι αυτό; Δεν μπορεί οι αστυνομικοί να κυνηγούν τους μασκοφόρους, δηλαδή αυτούς που δεν φορούν μάσκα. Αυτήν την αστυνομία θέλετε εσείς; Ή την αστυνομία που κυνηγά εγκληματίες; Γιατί εμείς θέλουμε αυτή που κυνηγά τους εγκληματίες. Ντροπή σας. Ντροπή σε όλους σας, και περισσότερο στην κυβέρνηση, που με τη σημαία του νόμου και της τάξης υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων. Και όταν μιλάμε για νόμο και τάξη δεν εννοούμε ότι με την βία θα κάνει ο πολίτης αυτό που θέλει η κυβέρνηση, αλλά αναφερόμαστε στην ασφάλεια του πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και υποστήριξε πως «έγιναν μεγάλα λάθη», ενώ έκανε λόγο για «πολιτική κατευνασμού».

«Έχετε κάνει μεγάλα λάθη στα ελληνοτουρκικά. Υπάρχουν τουρκικές προκλήσεις που δεν απαντήθηκαν ποτέ», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Ο κ. Τσαβούσογλου απείλησε, εντός ελληνικού εδάφους, τους Πομάκους της Ξάνθης. Είπε: “φταίμε εμείς που τους στηρίζουμε. Να τους αφήσετε να τους κάνουν Έλληνες, για να δουν τι σημαίνει Ελλάδα και μειονότητες. Να μην χρηματοδοτήσετε πια τους Πομάκους. Αρκετά με τους αγράμματους”. Είπε αγράμματους, εξύβρισε τους Πομάκους. Και εμείς δεν δώσαμε καμμία απάντηση. Πάλι καλά που αντιστάθηκαν οι ίδιοι οι Πομάκοι. Του απάντησαν λοιπόν οι Πομάκοι, ότι καλύτερα θα ήταν όσα είχε να πει να πήγαινε να τα πει στα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων, στους δημοσιογράφους και τους πολίτες που σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές. Αυτό όμως έπρεπε να το είχε κάνει κυβέρνηση».

«Τι δουλειά είχε ο Τσαβούσογλου στην Θράκη; Είναι ωμή παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης αυτό. Η οποία συνθήκη κάνει λόγο για μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα και όχι για τουρκική», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Πώς είναι δυνατόν να κάνει ο Τσαβούσογλου ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη πριν κάνει την επίσημη στην Αθήνα; Έχει πάει ποτέ Έλληνας πολιτικός ιδιωτικά στον Πόντο; Όχι».

Συνεχίζοντας επανέλαβε τις θέσεις της Ελληνικής Λύσης.

«Για εμάς το μήνυμα είναι σαφές. Το τελευταίο μίλι που μπορούμε να συζητήσουμε είναι το 12ο. 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο. Αυτό είναι για εμάς. Για εσάς δεν ξέρω ποιο είναι. Για ποιο λόγο δεν διαμαρτυρηθήκαμε στην ΕΕ για όσα είπε ο Τσαβούσογλου; Γιατί δεν το κάναμε; Ενώ αντίθετα για τη Λευκορωσία έτρεξε ο πρωθυπουργός να ζητήσει αυστηρές ποινές. Δηλαδή ο Ερντογάν δεν πρέπει να τιμωρηθεί από την ΕΕ; Μόνον όταν είναι να μιλήσουμε για ξένες υποθέσεις είμαστε λαλίστατοι. Για τα δικά μας δεν μιλάμε καθόλου» υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος.

«Με την πολιτική του κατευνασμού ξεχάσαμε την Βόρειο Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Κύπρο, τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Εδώ τα κόμματα λένε ότι όποιος διεκδικεί ένα κομμάτι ελληνικής γης θα πάμε στην Χάγη! Μα ποιος θα μας πάρει σοβαρά όταν τα λέμε αυτά; Η Αίγυπτος, το Ισραήλ; Ποιος θα μας πάρει σοβαρά όταν μας φτύνει ο Τσαβούσογλου και εμείς τον φέρνουμε εδώ για να συζητήσουμε για τον κατακερματισμό της χώρας; Η Τουρκία μιλά για γαλάζια πατρίδα και εννοεί το Αιγαίο και την Μεσόγειο. Εμείς πάλι μιλάμε για γαλάζιες ελευθερίες. Δείτε τη διαφορά και μαντέψτε ποιος θα χάσει», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ