today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Για «κυνισμό» κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας ο Μ.Κριθαρίδης

Για «κυνισμό» κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη σε τηλεοπτικό σταθμό την περασμένη Παρασκευή, ότι με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, «δεν μειώνεται ο μισθός των εργαζομένων, γιατί αντί για λεφτά θα πληρώνονται με ρεπό!».

«Τόσο καθαρά, τόσο κυνικά και κυρίως τόσο εξωγήινα περιγράφει ο υπουργός υποτίθεται Εργασίας, την εργασιακή ζούγκλα που θα δημιουργήσει το νομοσχέδιό του», τονίζει ο κ. Κριθαρίδης και προσθέτει:

«Βέβαια παράλληλα, να διευκρινίσουμε στον εξωγήινο επισκέπτη πως με το υπάρχον καθεστώς οι 2 αυτές επιπλέον ώρες εργασίας του 10ώρου, θεωρούνται υπερωριακές και άρα έχουν και προσαύξηση, την οποία επίσης θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Όμως για σας, κύριε Χατζηδάκη, όλα αυτά είναι “ζήτημα διευθέτησης των ίδιων των εργαζόμενων ατομικά με τους εργοδότες τους”. Ότι δηλαδή με 20% ανεργία, οι εργαζόμενοι θα στέλνουν ένα μήνυμα στον εργοδότη τους ότι αυτή τη βδομάδα θέλουν να δουλέψουν 4 μέρες από 10 ώρες και να μην δουλέψουν την 5η μέρα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ