today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Οι δημοσκοπήσεις και η επόμενη μέρα μετά την πανδημία

Το τέλος της πανδημίας βρίσκει τη ΝΔ με θετικό αφήγημα και το ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγικό …αδιέξοδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργοποιεί το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με  την έγκριση της Ε.Ε, εγκαινιάζει μεγάλα έργα και προωθεί μεταρρυθμίσεις. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας καταψηφίζει ότι έρχεται και δεν …έρχεται στη Βουλή και μιλά για σύγκρουση δυο κόσμων, της εργασίας και της ολιγαρχίας!

Του Κώστα Πασίση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσίασε χθες το ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο αναμένεται να εφαρμόσει η ΕΕ από την 1η Ιουλίου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Μαργαρίτη Σχοινά.

Ένα ψηφιακό έγγραφο, κομβικής σημασίας, για την ελεύθερη είσοδο και διακίνηση στην Ελλάδα των ξένων επισκεπτών της.

Αυτή την περίοδο  σχεδόν όλο το βάρος πέφτει στην Τουριστική βιομηχανία της Χώρας.

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην Bild  εκτίμησε ότι φέτος θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες από το 2020. «Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές», ανέφερε

«Κύριο οικονομικό μέλημα μας στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας», συμπλήρωσε το κυβερνητικό αφήγημα  η Αριστοτελία Πελώνη δίνοντας το στίγμα των  προτεραιοτήτων του Πρωθυπουργού.

Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της αναφέρθηκε στον εσωτερικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «μπαίνει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που  καλύπτει 300.000 επιταγές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μίλησε  σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ενώ, το Σάββατο θα μεταβεί στα Χανιά και θα προβεί σε ανακοινώσεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Σε νομοθετικό επίπεδο η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που έδινε την ευκαιρία στους Έλληνες που ζουν στο Εξωτερικό να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές  ανεμπόδιστα στον τόπο κατοικίας τους.

Ο Μάκης Βορίδης ζήτησε δυο φορές τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, αλλά εισέπραξε ένα κυνικό όχι από το ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές αριστερές δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του έκανε λόγο για «μικρόψυχο κομματικό συμφέρον» που εμπόδισε να λάβει «σάρκα και οστά» άλλη μια πολιτική μεταρρύθμιση.

Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδωσε τον εμπαιγμό των Ελλήνων του εξωτερικού στο φόβο των επιτελών της Κουμουνδούρου, ότι η ψήφος των αποδήμων είναι εκ προοιμίου «μπλε».  Στις διάφορες παλινωδίες και ιδεοληψίες της Αριστεράς. Αλλά κυρίως ότι το σχετικό νομοσχέδιο είναι της ΝΔ.

Ίδια γεύση από Τσίπρα

Δυο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει σε τίποτε. Και αυτό αποκαλύφθηκε από την τελευταία ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου δεν κόμισε τίποτε το νέο. Η τοποθέτηση  του ήταν άλλο ένα δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση, χωρίς κανέναν στρατηγικό προσανατολισμό.

Ένας πολιτικός λόγος μη ελκυστικός στην κοινή γνώμη και  αυτό προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis που δείχνει να αυξάνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα και να φτάνει σχεδόν στις 14 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ