today-is-a-good-day
17 C
Athens

Απεβίωσε ο Μαρκ Ίτον

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών άφησε ο δύο φορές αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ, Μαρκ Ίτον. Η Γιούτα Τζαζ, με την οποία πέρασε την 11χρονη καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου (1982-1992), επιβεβαίωσε το θάνατό του σήμερα (29/5).

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KUTV, ο Ίτον είχε βγει για ποδήλατο την Παρασκευή το απόγευμα και δεν επέστρεψε ποτέ… Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Summit County (Γιούτα) δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε σε μια αναφορά για την εύρεση του και μετέφερε τον Ιτον σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απεβίωσε. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ποδήλατο του 64χρονου είχε συντριβεί, αλλά δεν υπήρχε ένδειξη εμπλοκής του σε ατύχημα.

Ο Ίταν αγωνίστηκε στο UCLA και ήταν τέταρτη επιλογή των Τζαζ στο ντραφτ του 1982, ενώ με τη Γιούτα αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στις σεζόν 1984-85 και 1988-89. Έλαβε τη μοναδική του επιλογή σε All-Star Game στην τελευταία χρονιά πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Υπήρξε εξαιρετικά ανθεκτικός καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, χάνοντας μόλις εννέα αγώνες κανονικής περιόδου στις πρώτες 10 σεζόν του με τη Γιούτα.

Αποχώρησε με μέσο όρο καριέρας 7,9 ριμπάουντ και 3,5 μπλοκ σε 875 αγώνες (815 βασικός). Τα 3,5 μπλοκ ανά αγώνα αποτελούν ρεκόρ στο NBA, ενώ το όνομά του βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας των κορυφαίων όλων των εποχών σε μπλοκ με 3.064.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ