Σ.Αναγνωστοπούλου: Αναγκάσαμε την υπ.Πολιτισμού να λειτουργήσει θεσμικά

«Ευτυχώς έστω και με την πίεση της δικής μας ανακοίνωσης η κ. Υπουργός αναγκάστηκε να λειτουργήσει θεσμικά, έστω και καθυβρίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ως συνήθως», σημειώνει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη.

«Όσο για τα διχαστικά, ιδεοληπτικά κ.λπ. που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την παραπέμπουμε στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, όπου παρέδωσε μαθήματα διχασμού και ακραίου λαϊκισμού μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ευρωπαϊκής ηγεσίας», υπογραμμίζει.

Νωρίτερα, σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η Σ. Αναγνωστοπούλου τόνιζε πως «ματαίως μέχρι σήμερα περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για το σκεπτικό και τους όρους μετατροπής της Ακρόπολης, καθώς και άλλων σημαντικών μνημείων σε πασαρέλα του οίκου υψηλής ραπτικής Dior», υποστηρίζοντας ότι η υπουργός «αρκέστηκε στις διαρροές στον Τύπο». Με την αντίληψη που έχει για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την τύχη της «περιουσίας» του, αλλά αναθέτει το θεσμικό της ρόλο σε επιλεκτικές «δημοσιογραφικές πηγές».

«Με δελτία τύπου και αυτοδιαψεύσεις, με συνεντεύξεις στη συνέχεια σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα με «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα» από φίλους δημοσιογράφους, διαφημίζει το νέο της πολιτιστικό εγχείρημα: η Ακρόπολη θα γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου χάρη στη φωτογράφιση του Dior. Και όλα αυτά χωρίς καν θεσμική ενημέρωση των πολιτών», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «η γνωμοδότηση του ΚΑΣ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία προειλημμένη πολιτική απόφαση από την Dior στην Ακρόπολη».