today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Ο Λ.Αυγενάκης στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έγιναν σήμερα (28/5) τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ, Ιωσήφ Σταυρακάκης, και ο γενικός γραμματέας, Τάκης Κορδονούρης, καλωσόρισαν τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον οποίο συνόδευε ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, και τον ξενάγησαν στο χώρο, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, όπως για παράδειγμα την διοργάνωση της Ολυμπιάδας Κωφών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Αυγενάκη για τη συνεισφορά του στην στέγαση της Ομοσπονδίας στα γραφεία του ΟΑΚΑ, καθώς ήταν ένα όνειρο χρόνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για μια έδρα αντάξια στην ιστορία της Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών, ευχήθηκε να είναι καλορίζικη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την πρόσφατη ανάθεση στην ΕΟΑΚ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών & Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Ξέρουμε τις δυσκολίες. Δεν θα επιτρέψουμε να αποτραπεί η είσοδος Κωφών/Βαρηκόων στον αθλητισμό. Η ΕΟΑΚ με το έργο της έχει ανοίξει δρόμους ώστε οι πολίτες να εισέλθουν στην αθλητική δράση. Εξάλλου τα νέα γραφεία της ΕΟΑΚ είναι στην καρδιά του αθλητισμού» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος χαρακτήρισε “ορμητήριο της ΕΟΑΚ” αλλά και “στρατηγείο εξωστρέφειας” τα νέα γραφεία. Ευχήθηκε παράλληλα “… στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, τον Μάιο του 2022, να αυξήσουν κατά πολύ τα 22 μετάλλια που έχουν φέρει ως τώρα στην Ελλάδα”, καθώς και να αυξηθούν ο αριθμός των σωματείων και των αθλητών που ανήκουν στη δύναμη της ομοσπονδίας.

«Η αλλαγή στέγης είναι μια διεκδίκηση που θέλαμε και χαιρόμαστε που επιτύχαμε. Θέλουμε για τους αθλητές μας το καλύτερο. Σε όλη την Ελλάδα η ομοσπονδία μας μετράει περί τους εννιακόσιους αθλητές. Παρ’ όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε κάθε κωφός και βαρήκοος αθλητής να ενταχθεί στην οικογένειά μας» τόνισε από την πλευρά του ο Ιωσήφ Σταυρακάκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ