today-is-a-good-day
20 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε τη συμφωνία το 2015 χωρίς τη ΝΔ

«Χθες είχαμε μία σημαντική εκδήλωση στην Αθήνα, η ευρωπαϊκή ηγεσία γιόρτασε μαζί μας τα 40 χρόνια της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Η Ελλάδα δέχθηκε πάρα πολλά συγχαρητήρια για το πρόγραμμα εμβολιασμού και την εθνική πρόταση για το Πακέτο Ανάκαμψης, ενώ σήμερα παρουσιάζεται από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, μία άλλη ελληνική πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ζάππειο, ότι το 2015 αποτέλεσε σκοτεινό διάλειμμα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι πράγματι τότε φτάσαμε στα όρια της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία που είχε διαπραγματευτεί ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης είναι εθνικός στόχος, για την εξυπηρέτηση του οποίου τρεις διαφορετικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες με τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις αποφάσισαν να επιβάλουν πολύ σκληρά μέτρα στα χρόνια της κρίσης.

Τέλος, σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει το θέμα της «ρεβάνς», καθώς όσα είχε δηλώσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην ‘Αγκυρα αποτελούν πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μην διακινδυνεύσει η εικόνα της ως χώρας που ανοίγει τις πόρτες της φιλόξενα ακόμη και σε αυτούς που διαφωνεί και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σέβεται διαχρονικά τα δικαιώματα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ