Κακλαμάνης προς Τσίπρα: Ο Κ.Μητσοτάκης έχει απαντήσει σε 7 ερωτήσεις – Εσείς 10 σε 49 μήνες

Ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ανέφερε: «Εγώ θα δώσω μια απάντηση μόνο στο κομμάτι που αφορά τη λειτουργία της Βουλής και άρα και το προεδρείο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με βάση τα στοιχεία κ. πρόεδρε, στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, έχει απαντήσει συνολικά σε επτά επίκαιρες ερωτήσεις. Τρεις δικές σας, τρεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και μια του γραμματέα του ΜέΡΑ25. Την προηγούμενη, ΙΖ Κοινοβουλευτική Περίοδο, στους 49 μήνες της, εσείς ως πρωθυπουργός απαντήσατε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις».

Ο Ν. Κακλαμάνης επίσης ανέφερε πως παράλληλα με την «Ώρα του Πρωθυπουργού», με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν διεξαχθεί πέντε φορές «Ενημερώσεις» του Σώματος με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Η πρώτη στις 14/2/2020 και η τελευταία στις 25/2/2021.

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως «εγώ ως προεδρείο είμαι υποχρεωμένος να σταματήσω εδώ». Για όλα τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος, είπε, ότι θα υπάρξει απάντηση από την κυβερνητική εκπρόσωπο. «Όπως είμαι σίγουρος ότι θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε και άλλες φορές με τον πρωθυπουργό στην Βουλή», συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν έκρυψε τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε να είναι στην έδρα, σε αυτή την εκτός Κανονισμού και κοινοβουλευτικών διαδικασιών παρέμβαση που ζήτησε να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντάς του: « Κύριε πρόεδρε, νιώθω άβολα γιατί είναι σαν να προεδρεύω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που ούτε εσείς βεβαίως το επιθυμείτε και άλλο τόσο δεν το επιθυμώ και εγώ».